Ha szüleim be akarnának oltatni H1N1 ellen és én nem akarnám, akkor kinek a szava lenne a döntő?
Júliusban leszek 18éves. Megkaptuk a papírt, hogy a szüleint engedélyezik-e az oltást vagy nem. De mi van akkor ha mondjuk én nem szeretném beoltatni magam, de a szüleim igen. Mármint hogy oltassam be magam. Ilyenkor mi van? Muszály lesz beadatnom magamnak, vagy ilyenkor nekem van jogom eldönteni, hogy akarom-e? Sajnos nálunk ez a helyzet.
És ha fordítva lenne? Ha szüleim kitöltenék hogy nem engedik hogy kapjak, és én szeretném ha beoltanának? Ha nagyon szeretném, hogy kapjak én is, akkor itt hiába mondok bármit, mert a szüleim felelőssége és "nem" esetén semmiképp sem kaphatok, vagy már majdnem 18 évesen van ahhoz jogom, hogy ha kérem beadják?
Szerintem ilyenkor a szüleid döntenek.
De próbáld meg inkább velük megbeszélni, érvelj amellett, hogy miért nem szeretnéd, vagy, hogy miért szeretnéd azt, hogy beoltsanak.
Erőszakkal nem fognak beoltani, attól függ, mennyire vagy határozott.
Szülői beleegyezés nélkül viszont szerintem akkor sem oltanak be, ha kéred.
Bár nem tudom, itt számít e a 14 év?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!