Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A behajtók csak az adós...

A behajtók csak az adós értékeit foglalhatják le, vagy másét is, aki egy háztartásban él?

Figyelt kérdés
A szüleim kaptak egy papírt, hogy behajtócéghez került a követelés. Ha netalántán foglalósdit játszana a cég, akkor mindent lefoglalhat, vagy csak azt, amit az adós tulajdonában van, vagy nem bizonyítható, hogy másé. Ezt azért kérdezem, mert van néhány eszközöm (laptop, lcd tv, xbox-360), amit saját pénzemen vettem. Persze számla nincs róluk, de mivel anno részletre vettem, és ugye ekkor hitelszerződést kötünk, ami az én nevemre szól, és azokon rajta van minden adat, valamint az is, hogy milyen terméket vettem.

2013. nov. 5. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha hitelt érdemlően bebizonyítod, hogy bizonyos cuccok a tieid akkor nem vihetik el.

Természetesen ha ilyen részletesen a neveddel együtt van egy hitelszerződés akkor nem nyúlhatnak hozzá.

Nem tudom, hogy megy ez de ha tudjátok, mikor jönnek akkor a nem bizonyítható cuccokat érdemes átvinni a egy haverhoz. Már ha bevállalja ugye mert ez azért nem egészen szép dolog ugye...

2013. nov. 5. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amit az adós-az adott ingatlanban életvitelszerűen használ-azt lefoglalhatják. Kivéve ha bizonyítható az hogy nem az adós tulajdona az adott ingóság.
2013. nov. 5. 23:42
 3/4 A kérdező kommentje:
A haveros ötlet nem is rossz, ezen már én is elgondolkoztam, és még rizikó sincsen mert elsősorban a szomszédokban nézelődnek, illetve a rokonoknál.
2013. nov. 6. 00:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Először is behajtó cég nem foglalhat, az csak igényt érvényesít peres/nemperes eljárások során. Aki foglalni fog, az a bírósági végrehajtó - jogerős bírósági/közjegyzői határozathozatalt követően. Egyébként ha esetleg végrehajtási eljárásra kerülne sor, és az eljáró végrehajtónak tudod igazolni, hogy az XBOX, laptop, tv, stb. a tiéd, akkor azt nem foglalhatják le.
2013. nov. 6. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!