Az aki drogkereskedö vagy segit ebben miert kap több börtönbuntetest mint az aki öl megeröszakol stb?
Jó kérdés.
Gondolom azért, mert a drogkereskedő sok-sok általában naiv hülye ember életét teszi nehézzé, ameddig aki öl, az "csak" egyet öl, de azt ugye végleg és rögtön. Ezen amúgy én is szoktam gondolkozni, idiótán van az összes törvény megcsinálva. Akik időseket vernek szét, azokat kéne jól megb**ni, meg akik nőket rabolnak el, meg megerőszakolnak.
Bár én magam nem értek egyet a büntetésre alapozó drogpolitikával, a kérdésbe burkolt állítás egyszerűen nem igaz.
76. § (1) Aki kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
160. § (1) Aki mást megöl, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
197. § (1) Szexuális erőszakot követ el, és bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő
Tehát pont ugyanannyit kap, mint az erőszakoló (ami persze így is hülyeség) és kevesebbet, mint a gyilkos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!