Miért van az ha egy cigány elkövet egy bűncselekményt, akkor a jegyzőkönyvbe nem azt írják, hogy roma származásu hanem csak annyit, hogy feltehetően sötétbőrű?
Mert magyarországon az a cigány, aki annak vallja magát! A rendőr nem írhatja be hogy az elkövető cigány, mert ezzel diszkriminálná! :-(
Ráadásul ellentétben több "nyugati" országgal, nálunk ilyen irányú statisztikát sem lehet hivatalosan készíteni!
valahogy az elsö vàlaszadonak van igaza,a màsodik kicsit meglepett,na de mindegy.
igen csak azt lehet cigànyként feljegyezni,aki annak vallja magàt.én amikor iskolàs voltam,és jol tanultam,akkor osztàlyfönököm hivta fel figyelmemet,hogy kaphatok ösztöndijat,de cxigànynak kell vallanom magam.persze az is vagyok,de az én böröm nem egészen sötét,é soha nem éltem ugynevezett cigànytelepeken,és nem is voltak cigànybaràtaim,de mivel nem volt pénzem(nem szüleimmel éltem)szükségem volt az ösztöndijra,és cigànnyà jegyeztek örökre,
ma màr nem bànom,a kultura utàn is utänanéztem,sajnos az màr szerintem rég kihalt.
na a lényegre térve:igen csak az nevezhetö cigànynak,aki azt a cigànykisebbségihivatalnàl bejegyezteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!