Igaz, hogy bliccelésért lecsukhatnak?
A magánokirat (bérlet) hamisítás egy dolog. Az bűncselekmény.
A bliccelés nem az, nem is sittelnek le érte.
Nem tudom melyik esetre gondolsz, de ha az oktogonnál történt közteres kontra szemüveges nő konfliktusra, ott nem a bliccelés volt a "bűne", hanem hogy kiszabadította a bliccelőt az őt igazoltató közterület felügyelők "karmai közül". Hatósági intézkedés akadályozása, és - mert rugdosott, köpködött - hatósági személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás.
Simán megússza egy felfüggesztettel, ha még nem volt büntetve (valószínűleg nem), de rákerül az erkölcsi bizonyítványára. Még az állásába is kerülhet.
A BKK közleménye szerint ugyanis 2012. március 2-a óta új formátumú, a hamisítást lehetetlenné tevő igazolványokat állítanak ki, és a régi igazolványok cseréjére már a türelmi idő is lejárt áprilisban.
A hölgy által bemutatott régebbi igazolvány egy rászegecselt fényképet tartalmazott, amelyet mechanikus úton könnyen eltávolíthattak és kicserélhettek – írja a BKK. (, hogy az ilyen, szegecselt igazolványt évtizedekig gyártotta és elfogadta a BKV.)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szegecselt igazolványt legalább 10 éve nem állítanak ki.
Bevinni meg azért vitték be, mert nem tudta igazolni magát a kiérkező rendőröknek.
1 Ha nem lenne olyan drága a bkv, mintha taxival utaznánk és nyújtanának a sok pénz ellenében valami minőséget is, talán nem bliccelnének ennyien.
Hamisított bérlet miatt indult eljárás a csaj ellen, ezt láttam.
4. válaszoló elég pontatlan vagy.
Elnézést, tényleg nem voltam elég pontos.
Itt a cikk amiből idéztem:
Tényleg a hamisnak vélt bérlet miatt vitték be, de igazolni sem tudta magát, a bérlete meg eleve nem lehetett érvényes, mert "2012. március 2-a óta új formátumú, a hamisítást lehetetlenné tevő igazolványokat állítanak ki, és a régi igazolványok cseréjére már a türelmi idő is lejárt áprilisban. A hölgy által bemutatott régebbi igazolvány egy rászegecselt fényképet tartalmazott".
Sajnos ha az ember gyanúba keveredik (bármilyen ügyben) előfordul, hogy amíg nem tisztázza magát előállítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!