Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek az eutanáziá...

Mi a véleményetek az eutanáziáról?

Figyelt kérdés

Én támogatnám,bár mindenféleképpen törvényes szabályozások kellenének.

Állítólag Hollandiában,és Belgiumban ezt a kérdést eléggé liberálisan kezelik,s úgy tudom,hogy a Skandináv-országokban is.

2013. okt. 7. 23:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10 - es. A ha mással nem is, de a saját életemmel igenis rendelkezem, ha meg nem sértelek. Annyi remény már maradjon az embernek, ha már más nem marad, hogy véget vethet az egésznek. Ezt senki nem veheti el az egyéntől - már ameddig cselekvőképes. Ha már nem az, marad a képmutatás a társadalom részéről.
2013. okt. 8. 14:21
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

"Akik mellette vannak, vajon lennének-e az orvos helyében, akinek meg kell ölnie a betegét? Könnyű arról beszélni, hogy ezzel nem szenved tovább, de elvégezni már nem sokan akarnák."

1, A beteg igényli, az ő döntése és nem az orvosé.

2, Ilyen szempontból egy rákos beteg nyöszörgését vagy egyenesen üvöltését gondolod, hogy sokkal jobb az orvosnak hallgatni?

2013. okt. 8. 15:42
 13/18 anonim ***** válasza:
22%

"A ha mással nem is, de a saját életemmel igenis rendelkezem, ha meg nem sértelek"

Gondolhatod így. Csak az eutanáziához még mindig kell minimum egy ember.

2013. okt. 8. 18:41
 14/18 anonim ***** válasza:

"Akik mellette vannak, vajon lennének-e az orvos helyében [...]"

Nem feltétlenül az orvos feladata lenne.

2013. okt. 8. 22:11
 15/18 anonim ***** válasza:

"De nem is az abortuszról akartam beszélni. Csak arról, hogy vagy tiszteljük az életet vagy nem. Az nem megy, hogy egyik esetben igen, a másikban nem."

A kettő nem feltétlen áll ellentmondásan egymással.

Az abortusz esetén az élet fogalma az egyik legfontosabb kérdés, az eutanázia esetén pedig az élet értéke.

2013. okt. 8. 22:15
 16/18 anonim ***** válasza:
59%

" Egyébként az, hogy valaki eutanáziát kér, nem egy tudatos cselekvés. Mert aki ezt a döntést hozta, figyelembe kell venni az állapotát, amik hatással (sőt csak ez volt rá hatással) voltak elhatározására. "

A véleményedet pedig én nem tekintem tudatosnak, mert külső eszmék agymosásának hatása alatt állsz.

2013. okt. 8. 22:20
 17/18 anonim ***** válasza:
20%
Annak tekinted, aminek akarod. Én a véleményemet írtam le, nem neked, hanem a kérdezőnek.
2013. okt. 8. 22:22
 18/18 anonim válasza:
Én az abortuszt nem keverném bele ebbe a kérdésbe !
2023. nov. 18. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!