Mi a véleményetek az eutanáziáról?
Én támogatnám,bár mindenféleképpen törvényes szabályozások kellenének.
Állítólag Hollandiában,és Belgiumban ezt a kérdést eléggé liberálisan kezelik,s úgy tudom,hogy a Skandináv-országokban is.
"Akik mellette vannak, vajon lennének-e az orvos helyében, akinek meg kell ölnie a betegét? Könnyű arról beszélni, hogy ezzel nem szenved tovább, de elvégezni már nem sokan akarnák."
1, A beteg igényli, az ő döntése és nem az orvosé.
2, Ilyen szempontból egy rákos beteg nyöszörgését vagy egyenesen üvöltését gondolod, hogy sokkal jobb az orvosnak hallgatni?
"A ha mással nem is, de a saját életemmel igenis rendelkezem, ha meg nem sértelek"
Gondolhatod így. Csak az eutanáziához még mindig kell minimum egy ember.
"Akik mellette vannak, vajon lennének-e az orvos helyében [...]"
Nem feltétlenül az orvos feladata lenne.
"De nem is az abortuszról akartam beszélni. Csak arról, hogy vagy tiszteljük az életet vagy nem. Az nem megy, hogy egyik esetben igen, a másikban nem."
A kettő nem feltétlen áll ellentmondásan egymással.
Az abortusz esetén az élet fogalma az egyik legfontosabb kérdés, az eutanázia esetén pedig az élet értéke.
" Egyébként az, hogy valaki eutanáziát kér, nem egy tudatos cselekvés. Mert aki ezt a döntést hozta, figyelembe kell venni az állapotát, amik hatással (sőt csak ez volt rá hatással) voltak elhatározására. "
A véleményedet pedig én nem tekintem tudatosnak, mert külső eszmék agymosásának hatása alatt állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!