Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek az eutanáziá...

Mi a véleményetek az eutanáziáról?

Figyelt kérdés

Én támogatnám,bár mindenféleképpen törvényes szabályozások kellenének.

Állítólag Hollandiában,és Belgiumban ezt a kérdést eléggé liberálisan kezelik,s úgy tudom,hogy a Skandináv-országokban is.

2013. okt. 7. 23:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%

Nem is értem, hogy ez miért kérdés még mindig??

Nem bírom felfogni, hogy egy haldokló utolsó kívánságát miért nem lehet teljesíteni. Főleg ha az a kívánsága, hogy bátran és méltósággal és fájdalom mentesen haljon meg. 100%-osan támogatom szerintem nem normális aki nem támogatja.

2013. okt. 7. 23:16
 2/18 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen egyetértek az elsővel.

Aki ezt ellenzi, az vagy végtelenül bigottan vallásos, vagy csak egyszerűen nem fordult elő valakijével ilyen, és azt hiszi, hogy ettől függetlenül korrekt véleményt tud alkotni.

Mindkettőt megvetem.

2013. okt. 8. 01:48
 3/18 anonim ***** válasza:
45%
szerintem teljesen korrekt dolog és ennél humánusabb nem is létezik. a vadat is fejbe lövik a vadászok hogy ne szenvedjen abszolút támogatom.
2013. okt. 8. 03:46
 4/18 anonim ***** válasza:
18%

"Senkinek nincs joga más életéről dönteni", "az emberi méltóság tisztelete" stb., ezeket a szónoklatokat hallhatjuk ebben a témában. Ez mind az eutanáziára, mind a halálbüntetésre is vonatkozik.

Közben a teljesen egészséges magzatokat (akik nyilvánvalóan "akarnak" élni) úgy kivágják a felelőtlen anya méhéből mint a huzat. Évi tízezer szám.

2013. okt. 8. 07:52
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

ááá az őssejtkutatás? igen hasznos dolog elméletben aki nem múlt el 5 hónapos az nem érez semmit mivel ki sem fejlődött

így lehet vesét, májat és egyebeket adni a haldoklóknak.

meg ott van az eset ha megerőszakolták. akkor?? felneveli?

és ha fogyatékos lesz? és ha árvaházba kerülne?

2013. okt. 8. 08:04
 6/18 anonim ***** válasza:
34%
Akik mellette vannak, vajon lennének-e az orvos helyében, akinek meg kell ölnie a betegét? Könnyű arról beszélni, hogy ezzel nem szenved tovább, de elvégezni már nem sokan akarnák.
2013. okt. 8. 09:01
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
Egyetértek, a szenvedést felesleges meghosszabbítani. A születéséről nem dönthet az ember, a haláláról akkor had dönthessen.
2013. okt. 8. 09:10
 8/18 anonim ***** válasza:
89%
6. Nyilván nem kényszerítenék rá senkit, de ha valaki igényli és van, aki megtenné, akkor legyen nekik szabad.
2013. okt. 8. 09:12
 9/18 anonim ***** válasza:
54%

5 - ös. Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy egészséges magzatról írtam. Igen, lehetnek kivételes esetek, pl. nemi erőszak, vagy a kismama szerzett időközben olyan betegséget ami veszélyes lenne ránézve a szüléskor. Évi kb. 50 ezer abortusznak ez hány százaléka lehet?

De nem is az abortuszról akartam beszélni. Csak arról, hogy vagy tiszteljük az életet vagy nem. Az nem megy, hogy egyik esetben igen, a másikban nem. Egy menthetetlen beteg szeretné lerövidíteni a szenvedéseit, azt nem lehet. A magzat - egy egészséges magzat - ha megkérdeznék, akarsz - e élni? Mit válaszolna? Nem vagyok orvos, de az 5 hónaposnak már van mindene, reagál egy csomó dologra, feleségem most van a 7. - ben, járunk ultrahangra.

Álszent a társadalom, ha egy kutya gyógyíthatatlanul megbetegszik, elaltatják az állatorvossal, ne szenvedjen szegény pára. A tök egészséges magzat megy megy a kukába. Nem foglalok én itt állást, de vagy - vagy. A kettő együtt nem megy.

2013. okt. 8. 10:34
 10/18 anonim ***** válasza:
18%

Ellenzem. Sem a saját sem a másik életével nem mi rendelkezünk, nem vehetjük el. Ez egy alapelv. Ez alól csak nagyon kevés kivétel van, ilyen például az önvédelem.

Egyébként az, hogy valaki eutanáziát kér, nem egy tudatos cselekvés. Mert aki ezt a döntést hozta, figyelembe kell venni az állapotát, amik hatással (sőt csak ez volt rá hatással) voltak elhatározására.

A másik dolog, hogy az eutanázia esetén egy másik embert is be kell vonni, aki "végrehajtja". Aki történetesen egy orvos, nem pedig hóhér. Ezt tiszta lelkiismerettel - pláne ha vallásos orvos - nagyon kevesen tudnák megtenni, ráadásul számolni kell azzal, hogy a jövőben ez az orvos személyiségében károkat okoz.

Figyelembe kell venni azt is, hogy az eutanázia törvényesítése és bevetté válása mennyivel csökkentené más emberek egészségügyi ellátáshoz való jogát. Ugyanis van egy súlyos beteg, aki eutanáziát kér és az orvosa lelkiismeret furdalás nélkül végrehajtja. Majd ugyanannál az orvosnál egy másik, ugyanolyan súlyos beteg elszántan harcolna az életéért, de ez az orvos már nem tesz meg érte mindent, mert a közérdek is azt diktálja (az eutanázia ugyanis nem csak személyes érdeke valakinek, hanem ha materiálisan nézzük, akkor közérdek), hogy hagyják meghalni gyorsan.

Én teljesen ellenzem és szerintem - hála Istennek - Magyarországon nem fogják bevezetni, legalábbis az én életemben már nem, ahogy látom. 40 évnyi kommunista agymosás nem volt elég ahhoz, hogy az emberekből teljesen kiöljék az emberséget és azt, hogy van aki felettünk áll és van amiben nem dönthetünk, vagy vállalni kell a következményeket. Bár az új rendszer sajnos gyorsabban végzi a dolgát, de én bízok a magyar emberekben.

2013. okt. 8. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!