Mit csinal az ugyesz? Pontosan mi a feladata, kikkel dolgozik, mi kell ahhoz h valaki ugyesz legyen?
Figyelt kérdés
2013. okt. 6. 21:06
1/5 anonim válasza:
1.Nyomoz.
2.Dönt a vádemelés kérdéséről.
3.Képviseli a vádat.
4.A nyomozási szakaszban felügyeli a törvényességet.
A bírósággal és a nyomozóhatósággal(rendőrség, nav) dolgozik együtt.
Jogász képzést kell elvégezni először, de h utána h alakul azt nem tudom.
Valszeg kell egy kis protekció is.
2/5 anonim válasza:
Az előttem szóló szépen leírta. Az egyetem elvégzése után 3 évig kell dolgozni az ügyészségen, mint ügyészségi fogalmazó, utána szakvizsgát kell tenni. Annak az időtartama, durván azt hiszem egy év. Utána lesz valakiből ügyészségi titkár, majd ha megüresedik egy ügyész pozíció, akkor lehet rá pályázni. Mivel az ügyészi pozicíók kihalálos alapon üresednek meg, így elég nehéz ügyészként dolgozni. Egyébként persze min. cum laude-t kell elérni az egyetemen és nem rossz, ha van egy kis hátszél ami besegít az ügyészségre.
3/5 A kérdező kommentje:
Ertem,koszonom a valaszokat!
2013. okt. 7. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!