Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiskoruak nem mehetnek be...

Kiskoruak nem mehetnek be kiserövel sem dohanyvoltba - ennek mi ertelme szerintetek? Elelmiszerboltba sem mehetnek be, ha ott dohanytermek is van?

Figyelt kérdés
Miota van ez egyebkent?

2013. szept. 22. 22:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"A fideszeseknek kellett a dohány monopólium" - milyen monopolium vagy miröl van szo??

En meg arra gondoltam, esetleg a szegeny alkalmazottakkal akarnak bünteteseket fizettetni, mert ez is plusz penz a kormanynak. (Amit az adohatosag is csinal sztem, mint a nyugtaadas elmaradasa, sehol nincs ilyen csipcsup ügyekböl azonnali büntetes, mint Magyaro-on.)

2013. szept. 22. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Nemzeti szexshop is lehetne ennyi erővel.
2013. szept. 22. 23:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező te túl naiv vagy. A dohányreklámokat mindenütt betiltották, még a nagy hatalmú Forma 1 sem reklámozhat. Viktorunknak ez nem jó, mert növelni kéne a bevételt. Áthágja hát a nemzetközi reklámtörvényt, csak trafiktörvénynek nevezi. Vidáman felhívja a figyelmet, hol lehet venni (reklámszakemberek tudják, ez a barna az, amelyre az ember leginkább ráfigyel), a 18 éven felülieknek szöveg ingerli a fiatalokat, alig várják, hogy ők is vehessenek (a beszerzés amúgy nem gond, mindig akad ezer haver). A sejtelmes üvegajtó, ablak a peep show-t idézi, ami sejtelmes az izgat.

Ami a törvény egyéb részeit illeti, az már senkit sem érdekelt, legkevésbé az, hogy működőképes legyen. Kizárólag a reklámnak kell jónak lennie.

2013. szept. 22. 23:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy miért látok még mindig ugyanannyi 18 éven alulit ugyanúgy dohányozni, mint a trafikok megszületése előtt, ha ennyire szabályozva van.
2013. szept. 23. 06:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért látsz, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha holnap törvényt hozunk - mert megtehetjük - hogy a zöld szín üldözendő, attól még semmi nem fog változni. Hacsak az nem, hogy a törvényhozót kicsivel többen nézik dilettánsnak.
2013. szept. 23. 09:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha holnap zöld szín, akkor az azt jelenti, hogy lehet belőle profitálni!
2013. szept. 23. 15:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Tévedés,élelmiszer boltban lehet cigarettát árulni,ha a település lakóinak száma nem több 2000-nél,ott megengedett az árusítás,ha nyert a pályázaton.Oda bemehet kiskorú is,viszont a dohányárú egy elkülönített helyen kell elhelyezni,amit a boltba belépve nem látható.Természetesen vásárolni cigit azt itt sem lehet.
2013. szept. 23. 18:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Természetesen kiskorúnak nem lehet vásárolni.
2013. szept. 23. 18:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Nem vagyok naiv, hanem külföldön elek es nem figyelem direkt a magyar esemenyeket. Emiatt is lepett meg, hogy a dohanyboltba belepve igy fogadnak, többször elismetelve: "nem jöhet be!". Probald meg aterezni a szitut: kimesz külföldre, ott belepsz egy üzletbe, mondjuk egy rövidaru kereskedesbe, es igy fogadnak! (Majd közelebb erve, kb 5. felszolitas utan, mivel azt hittem, rosszul hallok, 1 mondatban közli, hogy a kislany nem jöhet be, mert büntetik, ilyen törveny van.)

Es egyebkent, ha mar a gyerekek vedelmere hivatkoznak a törvenyhozok, mit erez egy ovodas gyerek, akit egy üzletbe belepve igy fogadnak? Ugyanazt, mint Te az elöbbi szituacio elkepzelesekor: kirekesztest. Nem eppen jo pszichikai hatas! Egy olyan koru gyereknek, akinek meg fogalma sincs arrol, hogy mit jelent törveny, törvenyhozas...stb, abban a pillanatban meginoghat az önbizalma es azt erezheti, hogy ö itt nem kivanatos, valami nincs vele rendben. Hiaba tudjuk mi, felnöttek, hogy a törvennyel nincs rendben.......

Köszönöm az összes többi informaciot, bar nem teljesen tiszta, pl. a következö:

"reklámszakemberek tudják, ez a barna az, amelyre az ember leginkább ráfigyel" - Milyen barna, micsoda?

"sejtelmes üvegajtó" - Szombathelyen fem ajto volt (sztem), se ablak nem volt, ilyen üzletet meg nem is lattam. Pont ezt irtam, h legalabb lehetne atlatszo üveg az egesz fal, hogy a kint hagyott gyereket lassuk, bar en igy se mernem kint hagyni. Az lehet, hogy a beszerzes a 18 even aluliaknak nem gond, nekem viszont, aki talan 20 eve sem vett dohanytermeket, gond volt, hajszal hijan (ha a ferjem megsem jön velünk) cigaretta nelkül mentem volna haza ilyen tavolsagbol.

Köszönöm az összes többi informaciot es valaszt. Bar nem valoszinü, hogy szüksegem lesz 2000 alatti települesen dohanyboltra, de ezt is jo tudni. Lehet, hogy mire ujra megker valaki dohanybeszerzesre, arra ujabb kacifantos törvenyt, korlatozasokat talalnak ki.

2013. szept. 24. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!