Hogyha elfogadják a gyűlöletbeszédről szóló törvényt, akkor abban az is benne lesz, hogy ne lehessen büntetlenül például "büdös magyarozni"?
nem fogadták el - pontosabban az AB alkotmányellenesnek találta :(
egyébként nem lett volna benne az általad kérdezett kitétel, ugyanúgy, ahogy nem lett volna benne konkrétan megnevezve egyetlen nép, vagy népcsoport sem!
(mondjuk én még nem hallottam senkit, aki "büdösmagyarozott" volna, ellenben annál többször hallottam "büdöscigányozni", "büdöszsidózni" és "büdösniggerezni"... elgondolkodtató...)
én csak a kérdésedre válaszoltam - a hozzáfűzött személyes tapasztalatom természetesen csak tapasztalat, lehet, hogy csak én forgok olyan közegben, ahol nem szokás "büdösmagyarozni" :)
amúgy a rasszizmus természetesen nem kötődik semmilyen bőrszínhez, sem nációhoz - a rasszizmus egyszerűen egy rassz szélsőségesen negatív megítélése, amely alapvetően előítéleten és igaztalan vádakon alapul.
természetesen egy néger is lehet rasszista, egy zsidó is antiszemita
A legutóbbi események tükrében a buzizás is benne lesz a gyűlöletbeszédben! :-)
Esetleg kapnak még egy államtitkárt, vagy ombudsmant is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!