Kié az a dió, ami közterületen lévő fáról potyogott le az utcán?
Ami telken belül lepotyog, csak az a tulajdonosé.
Ha telken kívül ültette, ami ugyebár nem is szabályos, így nem is lehet tulajdona a termése.
Most mondok egy példát.Például köztulajdonban levő erdőben legálisan szedhetsz gombát.Megvan szabva hány kilót vihet haza valaki.Ez biztos így van.
Úgyhogy hacsak valaki itt nem a téma szakértője,akkor én nem lennék ebben olyan biztos hogy a közterületen álló fa termését nem lehet leszedni.
Na közben utánna olvastam pélául itt ,utolsó két bekezdés:
Ha valaki a háza elé ültet fát hiába ő gondozza a termése valóban az önkormányzaté.Dehát teljesen életszerűlen hogy az önkormányzat begyűjtse,szokás meg általában mégis az hogy a telek tulaj szüretel.És nem is láttam ezért még senkit megbüntetni,pedig elvileg lehetne.
#2 és #8 válaszomban írtam, mi hogyan
és igen, véletlenül mondhatom magam a "téma szakértőjének" ... egyébként van amikor közterületen lévő termés, virág szedésére engedélyt kérnek, és van amikor kapnak is ... ha nem, akkor lopás
tehát ami lehullott azt boldog boldogtalan viheti, de a fához nyúlni már csak engedéllyel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!