Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy Információs rendszer vagy...

Egy Információs rendszer vagy adat megsértése miatt a rendőrség hivatalból kezd el nyomozni vagy csak a sértett kérésére?

Figyelt kérdés
Sehol nem találtam meg ezt, bár szerintem magán, mert ha pl valakinek feltörnék a facebookját, akkor arról csak a sértett tudhat és mást nem veszélyeztet.Vagy nem így van?

#jog #nyomozás #feljelentés #BTK #Információs rendszer vagy adat megsértése
2013. szept. 9. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Az adat megsértése nem értelmezhető. Adatot lehet megszerezni, és többféleképpen lehet visszaélni vele. Ezek foka is különböző, az enyhétől a nagyon súlyosig. Egy magánszemély facebookjának a feltörése eléggé enyhe cselekmény.

Egyébként adata válogatja. Általános szabály, hogy a tulajdonos (sértett) feljelentést tesz kellő indoklással.

Egyes hatósági információs rendszerek esetén lehet "hivatalból nyomozás", de ez elég szűkös eset.

2013. szept. 9. 15:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Jelen helyzetben egy magánszemélyre gondoltam pl Kiss Pista, aki nem hatósági közeg.
2013. szept. 9. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!