Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértenétek, hogy az...

Egyetértenétek, hogy az igazságszolgáltatásba visszahozni a testi fenyítést?

Figyelt kérdés
Épp arról a 15 éves gyerekről jut eszembe, akik kigyújtották a szalmabálákat. Ha kap egy felfüggesztettet, vagy fél-egy évet mit érnek el vele? Felfüggesztett semmit, a börtönbe meg szerez cimborákat és egy maffiózó díler lesz belőle. Ilyet úgy el kéne verni, hogy egy hétig ne tudjon a seggére ülni. Támogatnátok, hogy bevezessenek hazánkba egy ilyet is? És minden bíróságnál lenne egy ember, aki hetente végrehajtaná az ítéleteket, és pl arra a napra szervezni az összes ilyen ügyet? Nem vagyok híve a gyerekbántalmazásnak, de ez célravezetőbb lenne. És olcsóbb is.
2013. aug. 26. 23:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló kérdéseknél mindig a dolog két legproblémásabb pontját írom le:

1. Erőszak erőszakot szül, a bántalmazott, fizikailag elnyomott nagy eséllyel lesz bántalmazó vagy teremt olyan kapcsolatokat, ahol bántalmazott lesz. A vert gyerekek agresszívebbek, nehezebb velük szót érteni. Sérült személyiségük lesz, a verést tartják majd jó problémamegoldásnak.

2. Most komolyan sétáljanak köztünk olyanok, akik fűt-fát összevernek, ha eléjük kötözik? Az ilyeneknek később is könnyen eljár a keze bárkivel szemben. Különben is, normális ember nem vállal el ilyen munkát. Megszűnik az empátiája.

2013. aug. 27. 08:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Ne mondja már senki, hogy akit az utcán megvernek, az onnantól kezdve veri a családját... Szomszédot kétszer verték meg, mind a kétszer kórház és műtét lett belőle. Egyszer fiatalkorában, olyan 16 évesen, mert egy borsodi kis faluban laktak. És hát a kissebbségnek nem volt cigije... Másiknak nemrég itt, mert egy banda zaklatott egy nőt, ő meg annyit mondott nekik, hogy legyenek szivesen békénhagyni a hölgyet. Egyik veséje leállt, úgy megverték, de szerencséjére újra tudták indítani, és teljesen felépült. Ja és még egy durva szót is alig szólnak egymásnak. A gyereknek meg főleg, mégis 4 évesen értelmesebb mint egyik-másik mai tini ribi... Tehát az erőszak erőszakot szül itt megdőlt. És amúgy meg mi van akkor, ha megalázó, meg fájdalmas a gyereknek? Az említett arab országokban nem igen lehet olyat hallani, hogy a kis hülye gyerek úgy ráért, hogy kigyújtotta a szalmakazlat... Itt meg évente többször, arról nem is beszélve, hogy lopnak, verekednek. És ha lecsukják fél évre, akkor az adófizetőknek kb 2 millióba van. Ja, meg persze a tárgyalás, stb költségei. Míg ha elverik, akkor kell egy ember, aki adja (kapjon napi 10-15 ezret) egy orvos, (napi 15-20 ezret) egy szíj (a bot komolyabb sérülést okoz, mint a szíj) meg egy ágy vagy valami, ahova fekszik/kötözik az elítéltet. És naponta alsóhangon 8 elítéltet lehetne megbüntetni. Tehát ha kiszámoljuk azt is, hogy 8 fiatalkorú, átlag fél év letöltendővel 16 millió Ft. Ha elverik, akkor 25-30 Ezer, + a tartós befektetés, ahol kapják. Tehát megspórolna vele az állam 15,5 Milliót. És ezt ki lehetne terjeszteni 30-40 éves korig. Jelen rendszerbe máris kb egy Milliárddal többet tudnának szétosztani maguk közt politikusaink, különböző juttatásoknak álcázva. Úgy látom itt senki nem kapott otthon, én nem egyet ismarak aki kapott, és se lelki sérült nem lett, se a családját nem veri. Lehet, hogy kicsit agresszívebb, de inkább abban nyilvánul meg, hogy hamarabb rákiabál valakire. És persze ha nem lenne 100 %-ban bizonyítható, akkor tilos lenne, és aki kiszabná, ő is megkapná a dupláját pl. Plusz ha pl beismeri, akkor kapna valami kedvezményt. És persze nem nyilvánosság előtt, de egy szülőnek kötelező lenne ott lenni, vagy a gyámjának. Meg minél súlyosabb bűncselekmény lenne, annál többet kapna. De pl súlyos testi sértésnél, vagy rablásnál, gyilkolásnál egyértelműen börtön, és azon belül kapnának. Én a gyilkosokat alapból életfogytiglanra ítélném, de úgy, hogy hetente kegyetlenül megverni, és valamiben megjelennének a nevek, hogy milyen bűncselekményért ki mennyit kapott. Ez lenne a megalázás, amitől nyílván egy egészséges ember tartózkodna, és ha egyszer jól elvernék, akkor nem kívánna még egyet.
2013. aug. 27. 09:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az említett arab országokban nem igen lehet olyat hallani, hogy a kis hülye gyerek úgy ráért, hogy kigyújtotta a szalmakazlat... "

Nem, az említett arab országokban arra érnek rá, hogyha hazaérnek kék-zöldre verik a feleségüket, ha olyan a kedvük, aztán 4 évente csinálnak egy puccsot és agyon lőnek pár ezer civilt, mert unalom van.

2013. aug. 27. 13:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,te mindjárt el is mehetnél fenyítő embernek! Biztos nagyon népszerű lennél.Jól keresnél,és még a szadista hajlamaidat is kiélhetnéd!:D
2013. aug. 27. 14:02
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Kérdezõ azt hiszi, hogy a középkórban van, ráadásul még szadista b*rom is.
2013. aug. 27. 23:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kigyújtotta, hanem felgyújtotta.

És igen, az agresszió agressziót szül, ezt már a gyakorlatban rég bebizonyosodott. Ott van például az agyonvert kisfiú esete, amikor a környezet csak annyit látott, hogy a gyerek kezelhetetlen, dühös, hamar felkapja a vizet, aztán kiderült, hogy az apja folyamatosan bántalmazta, majd halálra verte. Kriminalisztika tele van ilyen esetekkel, ahogy a pszichológiai/pszichiátriai tankönyvek is.

2013. aug. 28. 09:19
 17/18 A kérdező kommentje:
Én biztos nem lennék fegyelmező, és nem vagyok szadista. Persze van akit megvernék de azt úgy, hogy a vért kifosná. Csak annyit adnának érte, mint egy rendes emberért. Az egész gyerek nem ér meg egy priuszt... Amúgy kb egy behúzás, amit valaha is kapott tőlem valaki, és az apám volt. Idegbajos, és többször nekünkjött, egyszer aztán felbátorodtam, és behúztam neki, amikor öcsémnek akart menni. Akkor meglepődött, és elmagyaráztam neki, hogy a két kezét fogom eltörni, ha hozzá mer nyúlni. Ja, meg felvilágosítottam, hogy van egy pár videófelvételem(amelyiken anyámnak megy olyan is, hangfelvételek tömkelege, életveszélyes fenyegetésekkel), így ha azt mondom önvédelem, nekem hisznek, meg nagyjából az is volt. Aztán nem mert többet. Egyedül is megbírtam vele, de ha öcsém is odajött volna, akkor esélye se lett volna. Szóval tudom mi az erőszak, (kiskoromba többször kicsattant a fejem, szám, orrom, meg a jobb fülemre a hallásom károsodott, miatta. Mégse verek meg senkit, ha felbosszant. Egyszerűen otthagyom, ha nem tudom meg leborítom egy vödör vízzel. (Pl idióta szomszédasszonyt, akivel beszélni nem lehet, de az én portámon ugat nekem, hogy mit hogy kéne csináljak...) De ettől függetlenül apámat bármelyik percbe fel tudnám kötni, én raknám a kötelet a nyakába, meg én rugnám ki a kisszéket alóla... És mégse vagyok erőszakos, nem mondom, hogy nem kiabálok, és nem vagyok türelmetlen, de nem vagyok erőszakos.
2013. aug. 28. 21:26
 18/18 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező:

Hát a leírtak alapján te tényleg nem vagy erőszakos inkább csak egy idióta állat!

2013. aug. 28. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!