Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szabály szerint a biztonsági...

A szabály szerint a biztonsági övnek bekötve kell lennie de azt nem írja hogy a testem körül, tehát akkor szabályos ha csak be van kötve de nem körülöttem?

Figyelt kérdés
végülis a szabályt nem szegem meg.rendőr mit szólna hozzá? elfogadja vagy minden alkalommal mehetnék pereskedni az igazamért?ha az a szabály hogy legyen be kötve és bekötöm úgy hogy nem rajtam van akkor sem szegtem meg...
2013. aug. 25. 17:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

volt már balesetem öv nélkül 50el.nem én vezettem nem mi voltunk a hibásak de öv nélkül egy karcolás nélkül szálltam ki. egyébként: az első autók 1900 körül készültek el és álltak használatba,a biztonsági öv elöször az 50es években jelent meg és később vált kötelezővé.ha akkor kb 60 évig megvoltak nélküle akkor most minek?persze akkoriban nem is hajtott az a sok állat 110el az úton mikor 90 a max. és a mai biztonsági felszerelések zöme árthat is nem csak használhat.pl légzsák:tudtátok e hogy a másodperc tört részénél tovább marad felfújva(pl meghibásodás miatt) az ütközés után akkor jó eséllyel eltörik a vezető és utasai nyaka tőle?

és vezetés közben értelemszerűen minél lassabban mész annál jobb az esélyed hogy időben reagálj ha vmi történik.

2013. aug. 28. 13:02
 12/14 anonim ***** válasza:

igen, én is nem egy esetről tudok, amikor sérülés nélkül is megúszhatta volna az illető, de a kinyíló légzsák eltörte az orrát

olyan ismerősöm is van, aki a bekötött öv miatt majdnem bent szorult az autójában amikor az fejre állt (nagy nehezen ki tudott mászni, rá fél percre berobbant a benzin és felégett az autó)

de ilyeneket nem lehet elkerülni

2013. aug. 28. 13:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Mindig mindenhonnan az jön, hogy féljél, féljél!

Ezért is van, hogy bemesélnek mindent, hogy a mi érdekünk, ez meg ezt megtenni, mert csak baj történhet.

Félelem terror alatt van a világ.

Ezért is van az, hogy nem hallani arról, ha nem volt bekötve az őv, pont az mentette meg az életétt.

Inkább illusztrálják a rosszat, mint a jót.

Így sok ember tudatalattiába is a rossz halmozódik fel, félnek attól, ami még meg se történt. Minthogy a jóra koncetrálnának.

2013. aug. 28. 13:39
 14/14 anonim ***** válasza:

OMG... remélem nem futok össze veletek az úton. Akkor tisztázzuk. Kedves kérdező, nem attól lesz biztonságosabb a közlekedés, hogy mindenki lassan megy, ez egy nagy marhaság. Kevés baleset akkor van, ha mindenki felveszi a forgalom ritmusát, és nem dönt úgy, hogy önhatalmúlag lassabban megy, vagy gyorsabban. A lassan hajtó, birkaként vonatozó gyökerek legalább akkora veszélyt jelentenek a közlekedőkre, mint a gyorshajtók. A gond akkor van, amikor ez a két állatfaj, netán több egyed is össze találkozik. Nem azért van sok baleset, mert 100 ember megy 90-el, hanem mert van 3, aki 70-el cammog, és 3 amelyik eszetlenül hajt.

Biztonsági öv. Iskolázottságtól függően az ember hallott már a statisztika tudományáról. Na, a statisztikák azt mutatják, hogy a biztonsági öv radikálisan csökkenti az elhalálozás esélyét. Ez nem fikció, nem összeesküvés elmélet, hanem tény. Azért kell az öv, mert a kasztni akkor tud megvédeni, ha benne maradsz. Kismillió morbidabbnál morbidabb módon lehet elpatkolni az öv bekötése nélkül. Az egyik kedvencem az ürge, aki az autópálya gyorsítósávján megcsúszik, és a keresztbe állás után vad pörgésbe kezd a hossz tengelye körül, közben kirepül az oldal ablakon, mint egy rongybaba, felrepül vagy 20 métert, és a szembe jövő sávban ér földet, ahol sztrancsírozza egy autó. A saját autója meg szépen megállapodik a 4 kerekén, mintha mi sem történt volna.

2013. szept. 12. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!