A szabály szerint a biztonsági övnek bekötve kell lennie de azt nem írja hogy a testem körül, tehát akkor szabályos ha csak be van kötve de nem körülöttem?
nem rendeltetésszerűen használtad
az oktatód megmutatta, hogyan kell, csak úgy használhatod
(én se sűrűn kötöm be :D)
a könyben ami nekem van és tartalmazza a szabályokat ez szerepel(ezekszerint rosszul).a bíró csak a törvények szerint járhat el.tehát ha helyes lenne (de sajna nem az) hogy csak ennyi lenne hogy be legyen kötve és be van kötve akkor nincs miről beszélni.ennyi erővel az is törvény hogy ne lopj de csak úgy lecsuknak érte mert olyan kedvük van akkor is ha betartottad és nem loptál?
ezek szerint sajnos pontosabban van megfogalmazva.nincs miről beszélni,túl van tárgyalva.
én tényleg nagyon ritkán kötöm be magam de azért 70él szted nem jönne jól az öv, amikor a veled szembe lévő kocsi vezetője szívinfarktust kap és rádrántja a kormányt?
ezt csak arra a megjegyzésedre, hogy 70el mész és arra nem kell öv
Kedves kérdező és válaszolók!
Ha hetvennel belehajtok egy fába, akkor mindegy van-e öv. Biztos, hogy meghalok, vagy legalábbis nagyon súlyosan megsérülök. Az öv attól véd, hogy ki ne ess a szélvédőn, mivel attól, hogy az autó megáll a tested továbbmegy. Ezen kívűl ha nem vagy bekötve például ha felborul az autó akkor forogni fogsz össze-vissza töröd magad és ami rosszabb a többi utast is. Hallottam már olyanról, hogy ráesett a gyermekére a hátul utazó anyuka és agyonnyomta.
A harmadik dolog, hogy a biztonsági övnek megvan a rendeltetése, és a nem rendeltetésszerű használat vagyis a be nem kötés, vagy a magad mögött kötöd be e tekintetben egy és ugyanaz. Nem azért van ez a szabály, hogy legyen kit megbüntetni, hanem az életek megóvása érdekében.
Az igaz, hogy a bíró a jogszabályok szerint jár el, de az ok-okozati összefüggést a saját belátása (esze) szerint kell összekapcsolnia.
Egyébként ha én vezetek én bekötöm, sőt aki velem utazik az is beköti, vagy sétál. Ilyen egyszerű. Egyébként nem akarom senkinek sem megmondani, hogy a saját autójában mit csináljon, úgy tekintek az ilyen halálos közúti balesetekre, ahol kiderül, hogy nem volt bekötve az öv, ittas volt a sofőr, 200-al ment egy kecskecsapáson, hogy természetes kiválasztódás. Mindenki döntse el maga, hogy beköti-e vagy sem.
Nekünk volt koccanásunk, amikor a mögöttünk jövő nagyon sietett volna valahová, ezért fittyet hányt mindenre. 70km/h alatt volt, de sokat számított az öv, mert így lett egy pár napig tartó piros foltom, egyébként meg a műszerfalba fejelek, amitől az arcom csúnyán megsérült volna, meg még a látásom is károsodhatott volna.
Hidd el, jó, ha az az öv be van kapcsolva, egy kisebb ütközésnél sem tudod rendesen védeni magad, vagy mást, akinek nekicsapódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!