Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Engedély nélküli fényképezés,...

Engedély nélküli fényképezés, feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Az engedélyem nélkül közterületen több tanú előtt fényképet készített rólam egy illető. Többször is felszólítottam, hogy törölje ki, de csak kiröhögött, annyiban azonban nem akarom hagyni, nyilvánvalóan a képet a későbbiekben fel akarja majd használni is. Feljelenthetem emiatt, ebben az esetben milyen jogalapon, vagy csak kiröhögnének vele a bíróságon? A segítséget előre is köszönöm!

2013. aug. 17. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
ha nem használja fel, nem publikálja, akkor hogyan bizonyítod, hogy valóban készített rólad képet?
2013. aug. 17. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

jah és amúgy nem jelentheted fel. ez nem rendőrségi hivatalból eljárós cucc.

beperelheted. önköltségen.

2013. aug. 17. 16:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Fel lehet jelenteni mindenkit mindenért, aztán majd az illetékes hatóság elbírálja, hogy jogos vagy sem. Viszont ez nem úgy működik mint az óvodában, hogy árulkodsz a tanárnéninek és ő majd elintézi. Polgári peres eljárást tudsz indítani, az önmagában sok pénz, plusz ügyvéd sem ártana...
2013. aug. 17. 16:52
 4/11 A kérdező kommentje:
szinte teljesen biztos hogy fel fogja használni ( itt nem szívesen részletezném, de ne olyanra gondolj hogy felrakni a facebookra vagy ilyesmi, saját peres ügyéhez akarja felhasználni, így valszeg a bíróságon bemutatni)...mikor ezt majd megteszi, akkor megtehetem a feljelentést?
2013. aug. 17. 16:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Feljelentheted, de azzal csak azt éred el hogy ott is kiröhögnek.
2013. aug. 17. 16:58
 6/11 tetro ***** válasza:
És mégis milyen jogszabály alapján akarod feljelenteni?
2013. aug. 17. 17:01
 7/11 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a segítségeteket
2013. aug. 17. 17:01
 8/11 A kérdező kommentje:
mondjuk személyiségi jogok megsértése, de igazatok van nem sokra megyek vele, csak eléggé idegesítő hogy az ilyenek csak ugy megúszhatják
2013. aug. 17. 17:03
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát igen, azt mérlegelni kell, hogy megéri-e, neked mennyi lesz a költséged és mit nyersz...

Ha egy csomó pénzedbe kerül az, hogy a bíróság kimondja hónapokkal később, hogy ejnyebejnye, tessék kitörölni a képet - de addigra ő már felhasználta, akkor nem érsz el semmit. Néha jobb csendben megvárni amíg elül az egész...

2013. aug. 17. 17:11
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

tudomásom szerint egy bírósági ügyben nem feltétlenül fogják elítélni az embert személyiségi jogok megsértése miatt ha ő csak az adott képpel/videóval/hanganyaggal tudja bizonyítani az igazát.

pl te odaszarsz a virágágyására de ő ezt lefilmezi és bizonyítékként használja egy perben ellened amivel nyer is, akkor nem valószínű, hogy te utána érnél valamit ellene.

Ha elkövettél ellene valamit akkor inkább úgy próbáld elérni, hogy törölje a fotót, hogy megegyezel vele peren kívül. ennyi.

2013. aug. 17. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!