Lemondható-e a haszonélvezet? Bővebben Lent.
Figyelt kérdés
Apám vett nekünk egy kis lakást. Szerződésben Vevő én vagyok, Haszonélvezeti vevő ő. Ami ugye jogilag magasabb és közművek átírásakor volt ezzel már macera (ugyanakkor volt ahol nem foglalkoztak ezzel...)
Ilyen esetben le lehet mondani valami hivatalos jogi úton erről?
2013. aug. 16. 11:31
1/7 A kérdező kommentje:
2013. aug. 16. 11:35
2/7 anonim válasza:
ha lemond a haszonélvezettől, neked jövedelmed keletkezik és adóznod kell
3/7 anonim válasza:
Haszonélvezeti jog lemondható, csak ki az a hülye aki le mond róla.
4/7 A kérdező kommentje:
akinek nincs rajta haszna. pl az én helyzetemben... csak a nyűg van vele, meg ez olyan mintha csak laknék benne de nem is enyém lenne, mint egy igazi otthon.
2013. aug. 16. 14:55
5/7 anonim válasza:
Neked nincs haszna de neki igen. Nem adhatód el azt amit ő vett neked az engedélye nélkül és szórakozhatód el Én is csak így vennék a gyerekemnek lakást akármennyire is rendes gyerek.
6/7 A kérdező kommentje:
ez bizalmi kérdés. 25 éves vagyok állással komoly kapcsolattal jövőképpel egzisztenciával, nem vagyok se bulizós se drogos se piás... sose okoztam csalódást senkinek. hova adnám vagy verném el? örülök hogy végre van saját (?) lakásom.
2013. aug. 16. 15:31
7/7 anonim válasza:
Vett egy lakást neked örülj neki. Én sem mondanám le, de kérdez meg akkor apukádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!