50 óra közösségi munka rám is vonatkozik?
Utolsó, azért egy picit dezinfós vagy. (félreinformált)
Annak kell 50 óra közmunkát elvégeznie, aki 2014 után érettségizik.
Valóban, a közmunkát az iskolának kell megszerveznie (szerződés a munkaadóval).
A naplót (az én esetemben biztosan) az iskola vezeti.
Az élményekről nem kell írni (nekm legalábbis nem kell).
A 3 órás határ csak 16 éves kor alatt van. Után dolgozhatsz látástól vakulásig.
Mi a célja ennek? Hát, hogy érezd, hogy amit te ingyen kapsz oktatást, érettségit, azért nem árt ha teszel is valamit.
Mindennapos tesi: Ha jól meg lenne csinálva nem bánnám. De ahogy most van, szörnyű. (Nálunk van minden hónapban egy nap, amikor letudjuk a hiányzó órákat, mivel nem mindennap tudunk tesit tartani. Ez általában egy szombatunkba kerül.)
Hál'Istennek a rendszer hagy ilyen kiskapukat, így nem borzalmasak ezek a dolgok. Legfeljebb kellemetlenek.
A cél nemes, a megvalósítás szar. Remélem azért valami jó is kisül ezekből.
2013-ban 10.-es leszel, nem?
Akkor hogy érettségiznél idén?
Haaaa?
"de hát én 2013ban fogok érettségizni,nem? jaj anyám nem megy ez ma nekem"
Nem, a 2013-ban érettségizők júliusban körmöt rágva várták az egyetemi ponthatárokat. Ők már túl vannak rajta. Te, ha minden igaz, '16-ban fogsz érettségizni, ill. ha nyelvi előkészítős vagy, akkor '17-ben, mindenesetre bőven '14 után. Így természetesen neked is kell "önkénteskedned".
Ha már a mindennapos tesi szóba került: ahová én jártam, ott egy baromi kicsi tornaterem volt. Heti két tesióránk volt, egyiken a lányok voltak a teremben, a másikon mi. Amelyik csoport éppen nem a teremben volt, az jó időben az udvaron rótta a köröket vagy játszott (tesitanár hangulatától függően), rossz időben pedig lépcsőzött. Mindezt úgy, hogy mindenkinek heti két tesiórája volt, gólyától végzősig. És most tessék elképzelni, hogy fog ez működni akkor, amikor már a végzősöknek is heti 5 lesz...
Hopp, hopp! A cikkben 2016 január 1-je után érettségizőkről van szó.
Várj, utánanézek jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!