Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag mit tehetek, hogy a...

Jogilag mit tehetek, hogy a feleségemet eltávolítsam a házamból?

Figyelt kérdés
A ház az én tulajdonom, még a házasság előtt örököltem, de állítólag a feleségemnek joga van itt tartózkodni a válásig. Ezt meg lehet valahogy kerülni?
2013. aug. 11. 09:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

kúrogasd, amíg ott van, majd megunja

win-win situation ;-)

2013. aug. 11. 16:47
 12/12 anonim ***** válasza:
27%

"A "férfias" válaszoló meg jobb, ha hallgat, mert a tanácsai miatt igen komoly nehézségeid lennének, ha a feleséged feljelent."

Attól még, hogy nem tetszik a válaszom az jogilag korrekt, a személyeskedést pedig mellőzd... . A feleségnek szinte biztosan van ügyvédje, aki már tájékoztatta a lehetőségeiről.

Bíróság se kizárólagos, se megosztott lakáshasználatot nem fog jóváhagyni, mivel (eddig legalábbis nem derült ki) nincs közös gyermek. Lakáshasználati díj ellenértékére pedig azért jogosult, mert (valószínűleg) a lakást a vagyonközösség alatt tartották fennt, abban élt, esetleg közös vagyoni beruházások történtek benne...

"idegileg kikészítem"

Ezesetben joggal fog követelni havi járadékban történő kártérítést (konkrétan házastársi tartás, vagy hívhatod asszonytartásnak is, melyet válás után is fizetheted).

2013. aug. 11. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!