Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleménytetek az új...

Mi a véleménytetek az új kiskóruak szexuális kapcsolatáról szóló törvényről? (lent) 15/L

Figyelt kérdés

Nektek mi a véleményetek? (Engem személy szerint felháborít)

Köszi a válaszokat! Szép napot!

2013. aug. 8. 15:07
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
79%
Eddig is csinálták, ez nem titok. Nagy ritkán lett ebből büntetés. Az a baj, hogy felelőtlenül csinálják össze-vissza, de nem csak 14 évesek. Nekem gimiben is voltak olyan hülye osztálytársnőim, hogy csak néztem, hogy ennyire gőzük sincs az egészről, de ők voltak a nagyok, hogy már szexelnek, ja de védekezésről elég kevesen hallottak közülük.
2013. aug. 8. 17:00
 32/39 anonim ***** válasza:
66%

1. Nem kiskorúak szexuális kapcsolatáról szóló törvény, hanem Btk. Az új.

2. A régi Btk. sem büntette az ilyen kapcsolatot, amíg nem került sor közösülésre. Fajtalankodni szabad volt. A régi Btk szerint análisan közösülni egy 17 évesnek egy 13 évessel teljesen rendbe volt, csak amikor a vaginájába dugta be, akkor csapott le a törvény ökle. Ha valami abszurd volt, hát a régi Btk.

3. A régi Btk, közösülés esetén akár néhány nap korkülönbséget is büntetni rendelt, ha a felek 14 közelében voltak.

4. A régi Btk szerint is 14 év volt a beleegyezési korhatár, nem 18. Az új Btk szerint viszont, ha egy nevelő vagy tanár csábít el egy rábízott 18 év alattit, az is büntetendő.

5. Az új Btk szerint, ha valaki 12 év alattival létesít szexuális kapcsolatot az szexuális erőszaknak minősül (korábban nemi erőszak). Ami súlyosabb mint a szexuális visszaélés (korábban megrontás). Aki a pedofília legalizálásáról beszél, az nem tudja mit beszél, mert ez pontosan szigorúbban bünteti a pedofil cselekményeket. Innen nem lehet arra hivatkozni, hogy egy ovis beleegyezett. A régi Btk-ban a nemi erőszaknál nem volt korhatár, így egyedi elbírálás része volt, hogy a gyerek képes-e önálló akaratnyilvánításra (akkor csak megrontás) vagy nem (akkor nemi erőszak).

Persze fel lehet háborodni, csak egész egyszerűen nincs min, mert az új Btk szigorúbb, az egyetlen érdemi változás, hogy egy 12 éves és egy 17 éves kapcsolatánál nem az lesz a perdöntő, hogy bedugta-e a vaginájába.

2013. aug. 8. 19:59
 33/39 anonim ***** válasza:
22%

Hát ez tiszta Szép új világ.

Az ovisokat ott is arra oktatták, hogy fogdossák és csókolgassák egymást. :D

2013. aug. 9. 05:30
 34/39 anonim válasza:
49%

23-as vagyok!

Köszönöm szépen a lepontozást, csak annyi, hogy nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki!

Á! Talán, ha azt írtam volna, hogy 12 évesen du**on akivel akar nem pontoztatok volna le! De, hogy azt írtam, hogy 18 évesen szűz vagyok az már ugye "tök gáz"!

De tudjátok mit NEM ÉRDEKEL! Ha nektek így jó, és boldoggá tesz akkor nyugodtan...!

2013. aug. 9. 20:31
 35/39 anonim ***** válasza:

Nem, azért mert az itt válaszolók zöméhez hasonlóan te sem adtál indokot arra, miért kellene kis korkülönbséget börtönnel büntetni. (És te sem olvastad végig sem az új sem a régi Btk.-t hogy képben legyél, hogy egyáltalán miről mondasz véleményt)

Az, hogy milyen életkorban tartod helyesnek a szüzesség elvesztését, nem büntetőjogi kategória önmagában. Ha egy 12 éves egy 13 évessel veszti el, akkor mi van? Akkor kit kell megbüntetni?

2013. aug. 9. 21:11
 36/39 anonim ***** válasza:
56%

Csak aztán NEHOGY kötelezővé tegyék tinikorban a szexet!!!

Mert ebből a hülye törvényhozókból ezt is kinézném -.-

2013. aug. 12. 09:41
 37/39 anonim ***** válasza:
50%
a #36-os válaszoló vagyok és köszi hogy le lettem pontozva -.-"
2013. aug. 13. 12:24
 38/39 anonim ***** válasza:
39% egy szakállas viccért még sok is.
2013. aug. 13. 15:01
 39/39 anonim ***** válasza:
22%

utolsó! pfff.... szánalmas -.-

(36-os vagyok)

2013. aug. 16. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!