Munkaügyi központ által felajánlott munkalehetőség, hogy is van ez? (bővebben lent)
Pár hete megigényeltem a Foglalkozást Helyettesítő Támogatást (22.800ft) és akkor mondták ,hogy ha valami munkát fel tud ajánlani a munkaügyi központ, akkor köteles vagyok elfogadni, mert ha nem akkor 1 évig nem kapok pénzt tőlük.
Most jött is 1 levél 1 munkáról, aminek a hátulján van ,hogy a foglalkoztató tölti ki, és a következők:
Alkalmazom
Bér, havi bruttó
Nem alkalmazom, mert -beltelt az állás - egyéb ok
Munkavállaló nem fogadja el az állást, mert: -a felkínált (havi, átlagos) bruttó bér .... ft - egyéb ok.
Akkor ezek szerint ha keveslem a fizetést akkor vissza utasíthatom az állást? Vagy ha van rá egyéb okom? De akkor törölnek a rendszerből?
"ha valami munkát fel tud ajánlani a munkaügyi központ, akkor köteles vagyok elfogadni, ..."
Ha veled ilyen történne véletlenül, akkor hívd ki a sajtót mert valami történelmi jelentőségű esemény vagy tévedés lesz. :D
Ha a munkaügyi közvetít ki, akkor az állás munkaügyi szempontból megfelelő (A munkáltató közvetítést kért, a munkaügyinél meg kellett adnia bizonyos adatokat, ha nem lenne megfelelő a munkahely, a munkaügyi nem közvetítene oda embereket)
Ha visszautasítod az állást annak ellenére, hogy az megfelelő, vagy nem mégy el az állásinterjúra, törölnek az álláskeresők nyilvántartásából és az FHT-t is megvonják.
Az, hogy mi a megfelelő munka, megtalálod a munkaügyi hivatalos honlapján: [link]
Azt sem írtad milyen állás, azt sem tudod mennyi a bér, el sem akarsz menni a munkáltatóhoz megbeszélésre, de már kibúvókat keresel, hogy jogilag, hogyan lehetne el nem vállalni a munkát. Inkább vagy segélyen minthogy elmenj minimálbérért dolgozni, hihetetlen!! Kevesled a fizetést, mi? de azért a segély nem jön rosszul.
Én úgy megvonnám tőled a segélyt mint a szél! Még szerencse, hogy szigorúan veszik ezt, és nem sok lehetőséged van arra, hogy ne vállald el.
Mielőtt bemész hőbörögni, azért nézz utána, hogy a minimálbér, és a közfoglalkoztatási minimálbér nem azonos.
Remélem megfingatnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!