Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért a marihuna illegális?

Cser Fülöp kérdése:

Miért a marihuna illegális?

Figyelt kérdés
Cigarettában èvente több ezren halnak meg alkoholban èvente több százan a fűben max 50.ember hal meg évente még is illegális mi ennek.a.logikàja ? Nem értem az alkoholnak nagyobb a halál statja még is legális

2013. júl. 18. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

"Soha még egy ember sem halt meg a fűtől nemhogy egy évben,de évezredek óta sem.Nemcsak Magyarországon,de az egész világon sem.Nem tudom honnan szedted ezt az ostoba hazug adatot.Ahol nem a tudatlanság tombol,azokban az országokban legális a marihuana,és azokon a helyeken érdekes módon több probléma van az alkeszekkel."

Így van. A világon soha sehol egyetlen halálesetet sem okozott még marihuana nem hogy évi ötvenet.

2013. júl. 18. 15:32
 12/19 anonim ***** válasza:
40%

Addiktológustól vagyis szakembertől olvastam, hogy az a tévhit, miszerint a marihuána fogyasztása nem okoz függőséget, nem okoz pszichikai elváltozásokat és nem okoz testi elváltozást az mára bizonyítottan nem igaz. A marihuána fogyasztása első alkalom után is okoz problémákat, pont ahogyan más drogok is. Azt is egyértelművé tették, hogy a keménydrogosok szinte mindannyian könnyű drogokkal kezdték és nem azonnal heroinnal.

A mai diagnosztikai berendezésekkel pontosan kimutatható milyen elváltozásokat okoz az agyban a marihuána fogyasztása és már pontosan leírt, neves szaklapokban publikált kutatások vannak arról is, hogy milyen elváltozásokat okoz a fogyasztók lelkében, személyiségében.

A cigaretta ellen nagyon sokan küzdenek mindenfelé a világon és most itthon is nagy lépések történtek végre. Az elmúlt 20 évben sikerült világszerte elérni, hogy ne lehessen korlátlanul reklámozni, mozifilmekben sem a dohányzás az általános és a nemdohányzók védelmére egyre több a dohányzás korlátozása is.

Az alkohollal szemben is egyre kevésbé toleránsak, már régóta folyamatosan szigorodik a szabályozása, kezdve a munkavégzés közbeni teljes tiltástól a közlekedési szabályozáson át, a vásárlás nagykorúsághoz kötéséig.

Azonban míg 1-1 cigaretta elszívása nem tesz nikotinfüggővé, akár naponta sör vagy pohár bor fogyasztása sem tesz alkoholistává a marihuána már rögtön elindítja a szervezet reakcióját. Természetesen aki fogyasztja az ezt tagadja és nem is fogja elismerni, hogy mennyire szeretné újra és újra fogyasztani - pont, mint a már beállt alkoholista vagy a láncdohányos sem ismeri be a függőségét. A mértékben van különbség és a marihuánából nem kell olyan hosszú "előélet".

Ha valaki közlekedési balesetet okoz, mert alkoholt fogyasztott vagy marihuánától volt elszállva az agya, akkor sem azt írják a halotti bizonyítványára, hogy az alkoholba halt bele, hanem autóbalesetbe - ettől még igaz, hogyha nem ivott/szívott volna előtte, akkor nem történik meg a baleset!

2013. júl. 18. 17:05
 13/19 anonim ***** válasza:

Azért mert sok a tévhitt rólla és egy lapon emlitik és tartják a keményeb cucokall is.

Kevés simerősőmről tudom hogy fűveznek d eazok régóta, -mégis inteligensebek mint pár skinhead akit ismerek.

Az alkohal jóval tőb problémát okou olyat még nemhallotam hogy vallaki be fűvezve verte volna szét a családját alkohalal gyakran.

Igen főgőséget okoz ahogy a pia iss.

Viselkedés változás ha bevagy sziva jóhogy . ha be vagy rugva akor is.

Amitt olvastam kisérlet hogy majmoknak adtál be a fű tiszta hatóanyagát és problémáik lettek ott ojan menyiséget kaptak hogy napi tőb száz szállal ért fell ere nemlene pénze senkinek.

2013. júl. 19. 16:24
 14/19 A kérdező kommentje:
Nos igen köszönöm szépen de én voltam nyaralni Amsterdamban és ott külön meg kérdezték hogy kész jointot kérek e vagy meg tekerem magamak stb stb és ott legális ott sem halnak bele évente 25 embernél többen
2013. júl. 19. 16:42
 15/19 A kérdező kommentje:
Természetesen mind ezt egy kávéházban élhettem át ezt a nagyon jó élményt! Külföldön távol ettöl a csöves helytől! :D
2013. júl. 19. 16:43
 16/19 acelsziv ***** válasza:
Ott is maradhattál volna. Ott egy drogossal több, itt eggyel kevesebb.
2013. júl. 19. 17:15
 17/19 anonim ***** válasza:
acélSZÍV...
2013. júl. 19. 17:34
 18/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nem maradhattam ott mert illegális lett volna :D De különben meg magyarország 2 éven belül elbukik az egész világ szeme előtt szóval kénytelenek leszünk mind annyian eltakarodni
2013. júl. 19. 18:21
 19/19 anonim válasza:

Ebben a videóban is beszél orvos (is)

http://www.youtube.com/watch?v=FEfpsu980EI&feature=player_de..

Aki ezek után még mindig elhiszi azt, amit a média sulykol nézze meg a "Nagy globális felmelegedés svindli" c. filmet. Mert attól, hogy ugyanazt állítjátok sokan még nem jelenti azt, hogy igazatok van! És még valami: nem voltam, vagyok, és nem is leszek drogos. Csupán azért küzdök a fű legalizálásáért, mert akkor hozzá tudnék jutni a Rick Simpson féle olajhoz, amivel javítani lehetne (tutira) a hasnyálmirigy rákos Édesanyám állapotán. Egyesével kedves ellenzők gyertek el, és mondjátok a szemébe, hogy azért kell a kelleténél többet szenvednie, mert azt Ti a becses többség a lebutításotoknak hála azt ellenzitek!!!!!!!

2013. okt. 17. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!