Vaterán közölte a partnerem kioktatóan, nagyképűen, hogy nem hajlandó megvenni a terméket, amit leütött. Beperelhetem?
Beperelheted, de nincs sok értelme, ugyanis neki meg elállási joga van átvétel után internetes vásárlásnál.
Lépj túl rajta, azért ne perelj, mert ő egy arrogáns bunkó.
Ennyi energiát nem éri meg beleinvesztálni.
(Ide írom a választ, mert szerintem nem olyan titkos a dolog)
Rendeltem, most valami vackot kíváncsiságból és nekem a Ptk 211-et dobta fel, hogy az alapján fizetési kötelességem van. Ez így teljesen tiszta ügynek tűnik, tehát kötelezhető a vásárló. Kérdezted, hogy én mit csinálnék. Nekem van "saját" ügyvédem és kérném, hogy írjon egy levelet neki figyelmeztetésként. Szerintem ez bejönne.
Létezik ingyenes jogi tanácsadás, ott biztos lebeszélnek a perről:))) Ezen kívül létezik (úgy tudom) fizetési meghagyás vagy ehhez hasonló lehetőség. Ezt bíróságon lehet beadni és lehet, hogy alkalmas lehet a behajtásra. Úgy tudom ennek is illetéke van ami ráterhelhető az "adósra".
"elállási joga van átvétel után internetes vásárlásnál."
Szerintem ezt csak hivatalos eladókkal szemben lehet érvényesíteni(az internetes kereskedelmi törvény miatt), magánszeméllyel nem(vagy csak bizonyos esetekben pl.: , ha nem felel meg a valóságnak a leírás). De lehet, hogy neked van igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!