Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most pénteken küldtek egy...

MinaChan kérdése:

Most pénteken küldtek egy levelet a BKVtól, hogy 32500 forintot kell ki fizetnünk 15 napon belül. (Mert tavaly nyáron nem volt matrica a diákomon) De nincs ennyi pénzünk. és ezért lecsukhatnak vagy mi lesz? ><

Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 17:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Butaságokat írtunk,mi?Tudod nekünk sok büntink volt,mert nem tellett jegyre,bérletre,a hüe ellenőr meg persze hogy a gyerekhez megy oda előbb,hiába száll fel elől,én meg hátul vagyok,hátrasétált,nehogy le tudjak szállni!Kérdező,nekem 10xer annyi bírságom volt,nem tudtam befizetni!Mikor volt pénzem,megvettem a bérletet,ha nem,akkor nem,helyette nem hajfestékre,stb.költöttem!Én is féltem,dehát nem tudtam mit tenni!Aztán jöttek hébe-hóba,nem ajánlottan küldött levelek,másolt pecséttel+aláírással!Sokan mondták,hogy hagyjam,amig nem ajánlottan jön,nincs félnivalóm,meg amúgy se tudtam volna kifizetni,na jó,egy büntit kifizettem,de nagyon hiányzott az pénz!Azóta elévült,most van bérletem,de ha netán a régiek miatt valamilyen oknál fogva újra rámszállnának(tudjátok,hogy csal a bkv is,hamis csekkeket küld olyannak is,akit meg se büntettek)szóval nem fizetném ki,mert már jogtalan lenne a követelésük!Egyetlen egy ajánlottat se kaptam soha!Na és mos lehet dícsőíteni a bkv-t,Hagyó úrral az élen,neki szabad lopni+csalnia a társaival 1ütt!Tőlem fizetsd be,végül is nem nagy összeg!
2013. júl. 13. 18:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem kell ajánlottan feladniuk, elegendő nekik csak a feladás tényét bizonyítani, amit a postakönyv bemutatásával meg tudnak tenni. Én a közmunkával való kiváltásra mondtam, hogy butaság, ugyanis azt bűnvétségnél illetve szabálysértésnél lehet alkalmazni, polgári jogi tényállás esetében ilyen nincs, fizetési meghagyás és végrehajtás van. Az már megint más kérdés, hogy a pótdíjazás (nem büntetés, nem bírság) mennyire jogos...
2013. júl. 13. 23:47
 13/13 A kérdező kommentje:
Előszőr is köszönöm a válaszaidat,eléggé megnyugtattál vele:),és azóta írtam nekik egy kérvényt hogy méltányossági alapon engedjék el vagy ha nem akkor részletekben had fizessem be
2013. júl. 15. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!