Lehet belőle bajom?
A bátyám beadott egy szabadalmi kérelmet, amelyet elutasítottak. Viszont a nevemben küldött be egy közzétételi hozzászólást, amely egy matematikai bizonyítást tartalmazott az én hiteles aláírásommal, de az ő munkájával. Ennek hatására a bíráló már mégis megadná az oltalmat, tehát a dolog működőképes.
A gond az, hogy most a bátyám be akar küldetni velem egy nyilatkozatot, hogy mégsem én készítettem el a döntő súlyú bizonyítást, hanem ő. Ez lenne az igazság, de kérdéses, hogy ha ebbe (is) belemegyek, akkor nem-e lesz belőle bajom?
Ugyebár azt állítottam a bátyám kérésére, hogy a bizonyítást én készítettem, most pedig bevallanám, hogy mégsem... A bátyám szerint azért volt szükség a nevemre, mert én mérnök vagyok és hitelesebbnek tűnik így a dolgozat.
Indíthat pl. a szabadalmi hivatal ellenem eljárást bitorlás/plágium ügyében? Ha igen, milyen büntetésre számíthatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!