Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elhagytam v. ellopták a...

Elhagytam v. ellopták a születési anyakönyvi kivonatom. Lehet belőle valami bajom, visszaélhetnek vele? SOS!

Figyelt kérdés

Elhagytam v. ellopták a születési anyakönyvi kivonatom...

Csináltatok újat, de mi lesz a régivel?

Visszaélhetnek vele?

Ismerősöm mondta hogy ha valaki kikér rá egy személyi igazolványt abból nekem nagy bajom lehet.. (banki kölcsönök, hitelkártyák, szállás, autóbérlés... amit aztán én fizethetek ki...)

Ez lehetséges? Mit lehetne tenni?

2010. nov. 10. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Személyi igazolványt nem kérhet ki vele, mert ahhoz személyesen kell bemennie az okmányirodába, és ott készítik a fotót, ami az igazolványon lesz. Tehát már eleve itt megbukik a történet, mert nem te leszel a fotón.
2010. nov. 10. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:
nem tudnak vele visszaélni, kérhetsz másikat, 2000ft az illeték rá.
2010. nov. 10. 14:30
 3/6 A kérdező kommentje:

A fotón nyilván nem én leszek, de...

-Az okmányirodában nem derül ki, mivel az anyakönyvi kivonatban nincs kép...

-Ha a kiváltott személyit olyan helyen használják fel, ahol engem nem ismernek, ott nem tudják hogy nézek ki, és elfogadják...

2010. nov. 10. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ezt azért nem mondanám olyan biztosan, amit az első válasz állít. Attól, hogy az az igazolvány hamis, attól még vissza lehet vele élni. És a szerencsétlen áldozatnak kell bizonyítania, hogy nem is ő vette fel azt a kölcsönt stb. A nagyobb kellemetlenségek elkerülésére az szolgál, hogy az okmányirodában bejelented az elvesztését (nem lehet, hogy otthon bujkál valahol?), és ha ez után a dátum után történik valami tranzakció egy másik személyi igazolvánnyal, akkor tudod igazolni, hogy az nem te voltál, az aláírás nem a tied. De kellemetlenségek peches esetben előfordulhatnak!
2010. nov. 10. 14:37
 5/6 anonim ***** válasza:
65%
1. vagyok. De az okmányirodán igazolnod kell a kiléteted! Akár régi személyivel, akár lakcímkártyával, útlevéllel, stb. Szal nemcsak az anyakönyvi kivonat kell sz.ig. készítéshez.
2010. nov. 10. 14:45
 6/6 anonim válasza:
És ha mindenedet ellopták, akkor hogyan igazolod magad?
2017. máj. 25. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!