Mit csináljak, ha képtelen vagyok elolvasni egy teljes törvénykönyvet?
vannak alap dolgok, mint pl a "ne lopj". A lopás sok oldalon keresztül van taglalva, rablás, csoportos rablás, fegyveres stb és annak büntetései. stb stb..
nem szükséges ezeket ismerned ahhoz, hogy tiszta maradj. Ha nem lopsz, akkor az egész lopás rész kihagyható, így a többi bűncselekmény is.
Van egy csomó olyan törvény ami szintén akkor kell ha élni akarsz jogokkal. Pl valamilyen fegyvert akarsz vásárolni, akkor ahhoz is tartozik egy rakat törvény, jogszabály. De ezekre sincs szükséges ha nem akarsz élni vele.
Igazából a fenti idézet a legjobban a KRESZ-re igaz. Azt valóban ismerni kell, de az nem annyira hosszú olvasmány, és annyira nem nehéz.
Értem a kérdésedet és igazad van.
Annyira túlbonyolított és olyan gyakran változó jogi környezetben élünk, hogy lehetetlen megfelelni még szakképesítéssel is, nemhogy anélkül.
13 éve szereztem jogosítványt, azóta több száz ponton módosult a KRESZ, ezt folyamatosan követni és újratanulni...
MInden évben új adójogszabályok lépnek be, maga a bevallás formája sem volt még ugyanaz két egymást követő évben...minden évben tehát újra kell tanulnom beavllást készíteni.
Az egész arra jó, hogy munkát adjon a jogászoknak, a közigazgatásnak és a adóhivatalnak.
Nehezedre esik elolvasni és értelmezni??? Nekem meg meg kellett tanulnom szóról-szóra a Btk. 80%-ét a Ptk. 65%-át és még egy rakás törvényt, amelyek közül felének a címére sem emlékszem már.
Utolsó válaszoló!
Rohadtul nem örülünk neki, mi jogászok, hogy ennyire instabil a rendszer. Amikor meg tanultam még jobban utáltam, hogy két hónap múlva már más volt a szabályozás és újra kellett tanulni. Nem jó, utáljuk! Nagyon!
Ha valaki a úgy "megmogyoróz", hogy a heréd használhatatlanná válik, akkor testi sértést követ el, ráadásul azon belül is minősített eset lesz, mivel súlyos egészségromlásnak tekinthető az, hogy az egyik szerved nem működik a támadó cselekménye miatt. Egyébként 1-5 évig büntethető. Ha a mogyorózás közben vered szájon, akkor az simán jogos védelem, de ha két hét múlva, akkor ez esetben már te szeged meg a jogot. Mivel ez ugye a bosszúról szól, és ez esetben már te követsz el valamilyen bűncselekményt (több lehetőség is van, hogy milyet- hozzáteszem nem lesz önbíráskodás, mivel az egy teljesen más bűncselekmény!!!).
Egyébként a legtöbb jogszabályt az ember ismeri, főleg azok akikre vonatkozik. Tudom, hogy nem szabad ölni, lopni, adót csalni, ne vezessek részegen stbstb. Nem kell kívülről felmondanod a Btk-t, de azért nagyjából legyél képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!