Az APEH mivel büntetheti azokat a munkanélkülieket akik nem fizetik a TB-jüket (havi 6-7k)?
Szüleimnél lakom, munkanélküli 20 éves vagyok.
Semmi biztosítottságom nincs/volt... nemrég elmentem a NAV-hoz megkötni a TB-szerződést. Ez azt jelenti, hogy mostantól ugyanúgy VAN TB-m, mint bárki másnak, csak fizetnem kéne havonta a 6-7 ezer ft-ot. Viszont NINCS se jövedelmem, se érték/vagyontárgyam...
Mit tudnak tenni, ha ezt még hónapokig nem fizetem és küldik a "végrehajtókat" ? Ha tegyük fel van egy mobilom, hivatalos úton szereztem be, SIM-mel együtt, szerződés, minden van... ezt lenyomozhatják és elkobozhatják? Szóval annak utána TUDNAK/fognak járni, hogy melyik (még mindig működő) kisüzletben vettem a telót a saját nevemre szerződéssel??? És a szolgáltatónál a szerződéssel mi van? Ezt is le tudják/fogják ellenőrizni?
Mert az oké, hogy eldugom és azt mondom nekik, nincs semmi értéktárgyam, de ha hívást kezdeményezek, akkor logolja a szolgáltató rendszere gondolom egy ideig és ha kiderül...
Közmunkára foghatnak? Börtönbüntetés esetleg?
Aki hasonló cipőben jár vagy már volt ilyen helyzetben, írjon!
rühellem a jelenlegi államot és kormányt, DE:
Itt te vagy a tudatlan. 20 évesen hiába laksz anyádékkal, jogilag egyedül élsz, a családod egyedül belőled áll.
Így az egy főre jutó jövedelem nálad 0 azaz nulla Ft.
Gond nélkül igényelheted a TB-t az önkormányzaton, de ha a munkaügyre regelsz, akkor asszem ott is fizetik.
De az önkormányzat több mint valószínű, hogy fizeti, csak be kell menned, asszem vhol a szociális osztály körül kell kérdezni.
"Semmivel. Ha beteg leszel, biztositás nélkül csak kb elsösegély ellátást kapsz ingyen. Mindenért fizetned kell."
ez pedig a szokásos hülyeség. Mindenre jogosult vagy, csak épp pirossal fog virítani az orvosoknak, gyógyszerészeknek, hogy nincs TB-d rendezve.
Na első Bauer Csaba... style... tipikus buta fasz. Majd az APEH kivereti az emberekből a pénzt, mi?
Te egy nagyon más világban élsz pajtikám. Álomvilág. Valaki telebeszélte a fejed hülyeségekkel kiskorodban, azóta vagy ilyen buta.
Kib*szott nagy álomvilágban élsz, hülyegyerek. Látszik, hogy téged még senki sem agyalt meg...
Hát kérdező, asszem megérdemled majd amit kapsz :)
Amilyen primitív vagy, ez járni fog neked.
való igaz, hogy a rendszerben akkor zöld leszel, de gyakorlatilag a helyzet ugyanaz. Ha nem fizeted, akkor is be fogják hajtani rajtad, ha nem szólsz apehnak akkor is, csak így önként mész a vágóhídra.
Végül is sokkal okosabb nem fizetni mint elintézni, hogy VALÓBAN rendezve legyen azaz ne hajtsák be rajtad.
"Semmivel. Ha beteg leszel, biztositás nélkül csak kb elsösegély ellátást kapsz ingyen. Mindenért fizetned kell."
Nem igaz. Mindent megkap. Az orvos meg lazán beírja pl. a te nevedre a kezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!