Mit tehetnék, Önkormányzat feljelentése?
Először is talán a problémám semmiségnek tűnhet, de nekem akinek minden nap el kell viselni, nem az. 3 éve költöztem erre a településre, ahol most élek (nagy hiba volt). Ez egy falu, mindenki ismer mindenkit, és az ide betelepülteket képtelenek elfogadni. Na ennyit a mesélésről, a problémám a kerti hulladék égetésével van. Itt nagy divat, hogy állandóan égetnek. Van erre szabály, hétfőn és pénteken reggel 8-tól, este 7-ig lehet csinálni. Ezzel nincs problémám, meg tudnám szokni, hogy heti kétszer csak hajnalban, vagy késő este szellőztetek. A baj az, hogy ezt a szabályt itt lesz@rják. Minden áldott nap égetnek, ha esik, ha hőség van, nem számít. Ez nem vicc, múltkor a szomszéd esőben égetett. Arról nem is beszélve, hogy gyakran este 7-8 óra körül kezdik el, meggyújtják a kis kupacukat, majd őrizetlenül hagyják, és egész éjjel füstöl, így az éjszakai nyitott ablaknál alvás is felejtős nyáron. Hiába kelek én fel 5 óra után, hogy kiszellőztessek, 5 óra 10 perckor ma reggel is "befüstölt" valaki néhány házzal odébb. Többször írtam levelet az önkormányzat jegyzőjének, nem tett semmit. Aztán egyszer kaptam tőle egy választ, amelyben megadta a helyi mezőőr telefonszámát, hogy őt lehet hívni ha ilyen probléma van. Gondoltam élek a lehetőséggel, de finoman szólva a mezőőr is akkora tahó, még ő volt felháborodva, telefonon keresztül nekem esett, hogy mit képzelek én, meg ő is égetett aznap reggel(amikor nem lehetett volna), és még azt mondja "Na és akkor mi van?".
Mit kezdhetnék ezzel a helyzettel? Nem tudom elhinni, hogy ezt a szabályt képtelenek betartani/betartatni. Arról nem is beszélve, hogy rohadtul nem egészséges minden nap ezt a büdös füstöt szívni.
Hova lehet fordulni ezzel a dologgal?
Dehogynem jár szemetes, elszállítják a zöld hulladékot is, mégis mindenki mindig éget. Ez az itteni embereknek, hobbi, életforma, időtöltés.... Tényleg engem nem érdekelne, ha betartanák a hétfői, és pénteki napot, de ez, hogy ma is, tegnap is, meg minden nap nyomatják elviselhetetlen. el akarunk innen költözni, de egy ilyen ócska helyen nem egyszerű egy házat eladni.
Az önkormányzat nem foglalkozik ezzel, hiába jeleztem nekik a problémámat.
Az önkormányzat nem nagyon teheti meg, hogy egy jogos panasszal nem foglalkozik. Mit mondtak arra, ahogy a mezőőr reagált?
Ugye mindent írásban intézel? Mert ha nem, akkor mostantól tégy így.
Bár egy egész falu ellen nem hiszem, hogy tudnál nyerni. Inkább költöznék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!