Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 318. § (1) Aki jogtalan...

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el?

Figyelt kérdés

folytatása: (2) 983 A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást a) bűnszövetségben, b) közveszély színhelyén, c) üzletszerűen d) 984 követik el.318/2/a?

btk. 318/2/a dologban ezzel a szöveggel, ha vkit beidéznek gyanusitottnak ( jogtalan ráadásul) a szabadságvesztés,pénzbirság,közmunka közül lehet választani? vagy van amit kötelezően rohatnak ki?

2013. jún. 12. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:

ki idézett? rendőrség/ügyészség/bíróság lehetett

büntetést bíróság adja

megítélése szerint

nincs kötelező büntetés

tudni kéne mivel gyanúsítanak

mekkora kár érte a sértettet stb.

2013. jún. 12. 21:12
 2/8 A kérdező kommentje:
rendőrkapitányság idézett engem...gazdaságvédelmi alosztály.. reggel óta idegbeteg vagyok. 2 hónapja tettem feljelentést internetes csalással vágtak át 32500 ft-tal. erre most kapok egy levelet egy másik kerületi rendőrségtől a gazdaságvédelmi alosztálytol. igy " idézés GYANUSITOTT RÉSZÉRE" :D most nem tudom hogy a csaló tett ellenem vmit vagy mi ez. de ártatlan vagyok. azt irja a btk 318 (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés I. fordulata szerint minüsülő csalás vétségének megalapozott gyanuja miatt. szóval ebből 318/2/a " igaz rám " összeget nem tudok de a törvény szerint kis összeggel jelentettek...az előadom semmit nem mondott..be kell mennem hétfőn. ennyit tudok. fogalmam sincs összefügg e. de más meg nem lehet ..mi ez??????
2013. jún. 12. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

tehát 50 ezer ft alatti a kár (kisebb érték)

ezért jó a törvényi hivatkozás

csak véletlenül a gyanúsítottit küldték neked

és nem a sértettit

2013. jún. 12. 21:57
 4/8 A kérdező kommentje:
BIZTOS H megforditották ...elnézték..de ezt h tehetik meg???????? kérhetek vmi kártéritést mert ezt nem birom idegileg
2013. jún. 12. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:

mikor lesz a kihallgatás

ott majd kiderül mi lesz

alapból nem hiszem hogy félrecserélték

de simán megeshet

véletlenül

elnézték stb

kérhetsz kártérítést, de ez nem ilyen egyszerű

nem hiszem, hogy pereskedni fogsz évekig emiatt

maguktól meg úgysem fognak fizetni,

max egy bocs lesz a jussod

tehát ne pánikolj

ha nincs vaj a fejed nincs gáz

2013. jún. 12. 22:09
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 12. 22:30
 7/8 A kérdező kommentje:
de most még annyi hogy akkor a 3 büntetés közül : szabadságvesztés, pénz, és közmunka...választhat a gyanusitott a max birság esetén is? vagy van olyan helyzet amikor nem adnak neki választási lehetőséget?
2013. jún. 13. 01:24
 8/8 anonim ***** válasza:

ezt komolyan gondolod, hogy a terhelt választ a büntetések közül?

ott a terheltnek kuss van, és nem válogatás

majd eldöntik mi legyen a büntetés

2013. jún. 15. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!