Elégedett vagy az ítélettel?
Az jó, mind a három maximumot érdemel.
Amúgy a lovam után nem köthetem őket, úgyhogy azzal elégedett vagyok, hogy a lehető legnagyobb kiszabhatót kapták. A tényleges életfogytiglan sem kellemes.
Sajnos nem teljesen. Jogerős ítéletnek kellett volna lennie kizárva a fellebezés és a másodfokú tárgyalás lehetőségét!
Azaz, az időhúzás lehetőségét.
Tudom, én leszek itt most a "feketes.ggű", de szerintem ez egy rossz ítélet.
Én ott kezdeném, hogy ha én bíró lennék a tényleges életfogytiglant elvből nem alkalmaznám, mert szembemegy a büntetőjog alapelveivel, eszmeiségével és akár más jogokkal is (kb. ugyanaz az érvelés, ami miatt halálbüntetés sincs).
De ha ezzel nem is számolok, akkor sem tesz ez az ítélet különbséget az elkövetők bűnössége között, ami azért nem ugyanaz az emberölést valóban elkövető, annak társa és a felbujtó esetében.
Másodszor történik meg, hogy média által kiemelten kezelt emberölési ügyben kiemelkedően súlyos ítélet születik. Az, hogy az ügy ismertsége ezt a hatást váltja ki pedig szerintem nem helyes.
Ha fogadhatnék rá, azt mondanám, hogy a másodfok enyhíteni fog legalább az egyiküknél, de majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!