Árvízvédelem esetén,6-14-ig munkaidő utána eljöhet a férjem, mert dolga van, lásd a sztorit lejjebb, vagy retorzióra számíthat?
Ez elég necces főleg ha az önkormányzat alkalmazza.
Nekem a sógorom közmunkás és ők is ezerrel pakolják a homokzsákot. Ők a 6 óra helyett 10 órát dolgoztak kint, és egyszer engedték őket haza amikor sok önkéntes volt hogy ebédeljenek meg kicsit pihenjenek aztán mehettek vissza, éjszakára.
4-5 órát pihenhettek aztán újra meló volt. Én munkahelyem is közel van a Dunához és mondta a főnököm hogy holnaptól számítsunk arra hogy néhányunkat befog majd osztani homokzsák pakolásra, mert a telephelyet is védeni kell valahogy és mondta ha azt akarjuk hogy tudjunk dolgozni akkor segítenünk kell, és mondta hogy beszervez minket önkénteseknek a környéken ahol tudnánk pakolni. Nekem meg mondta hogy ad egy kis teher autót aztán az én feladatom a homok szállítás lesz. Mondom nagyon baró, de ez van. Dolgozni kell, élni kell, a pénz is kell. Szóval túlóra hegyekre számítok mert a rendes munkát is csinálni kell aztán segíthetek is vagy lapátolni vagy szállítani.
"Ők a 6 óra helyett 10 órát dolgoztak kint, és egyszer engedték őket haza amikor sok önkéntes volt hogy ebédeljenek meg kicsit pihenjenek aztán mehettek vissza, éjszakára."
Ilyen nincs ! Ezt kéne megérteni a magyar embereknek, hogy van amire akkor sem kötelezhetnek, ha Orbán Viktor fejen állva ad rá utasítást! Ez a különbség a Nyugat és a Kelet között. Régen azt hittem, hogy mi egy átmenet vagyunk, de nem igaz. Egy német munkás ha letelt a szerződésben vállalt 8 óra munkaidő, ő ott ahol van, leteszi a szerszámot és megy haza. Ha fizetik a túlórát és már a következő héten a számlán van, akkor marad.
35 ezer forintért nem követelhetik, hogy 10 órába zsákot pakolj!
"35 ezer forintért nem követelhetik, hogy 10 órába zsákot pakolj!"
Milyen 35 ezer forintért? Ezt hol írja? Én nem találom.
"Milyen 35 ezer forintért? Ezt hol írja? Én nem találom."
Egy közmunkás 6 órában ennyit keres.
Mellesleg majd ha rendkívüli állapotot (katasztrófahelyzetet) hirdetnek, akkor kötelezhetik, hogy ingyen ott dolgozzon. Addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!