Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Árvízvédelem esetén,6-14-ig...

Árvízvédelem esetén,6-14-ig munkaidő utána eljöhet a férjem, mert dolga van, lásd a sztorit lejjebb, vagy retorzióra számíthat?

Figyelt kérdés
A férjem annál a cégnél dolgozik, ami az önkormányzaté, és feladatuk az árvízvédelem. Már volt 3 plusz félnapja, amikor a mobilgátat csinálták a parton étlen-szomjan. Jelenleg tegnap előtt összerakták a mobilgátat, és tegnap este 7-ig ott volt és homokzsákot pakolt és szállított (egyébként dolgozott reggel 6-tól 14-óráig, fél 4-kor tudott hazajönni ebédelni). Kaptak 1 szelet margarinos kenyeret 2 szelet valami szalámifélével. Ma mennem kell tanúnak kihallgatásra, és ő vinne, plusz vigyázna a gyerekekre. De azt mondták nekik, hogy ha kell, akkor hétfő estig kint rohadnak és pakolják a zsákokat, senki nem mehet el. Váltás nincs, nincs megszervezve semmi. Csak a főnökök váltják egymást. Tegnap amikor kiderült, hogy mennem kell, akkor szólt, hogy el kell jönnie a munkaidő végén. Milyen joga van? Megtehetik, hogy akár kirúgják? Kötelező neki? Nem katona, tűzoltó, katasztrófa védelmi dolgozó, csak egy önkormányzati tulajdonban levő cégnél szakmunkás.

2013. jún. 5. 12:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem érdemes reszkírozni, hogy a férjedet esetleg kirúgják emiatt. Legegyszerűbb, ha tömegközlekedéssel mész el a kihallgatásra, és másra bízod a gyerekeket(szomszéd, családtag, osztálytás szülője).
2013. jún. 5. 12:27
 2/20 anonim ***** válasza:
76%
Hát elég necces egy árvízvédelemmel foglalkozó cégnél árvízkor szabadnapot kérni. Oldjátok meg máshogyan.
2013. jún. 5. 12:43
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég necces főleg ha az önkormányzat alkalmazza.

Nekem a sógorom közmunkás és ők is ezerrel pakolják a homokzsákot. Ők a 6 óra helyett 10 órát dolgoztak kint, és egyszer engedték őket haza amikor sok önkéntes volt hogy ebédeljenek meg kicsit pihenjenek aztán mehettek vissza, éjszakára.

4-5 órát pihenhettek aztán újra meló volt. Én munkahelyem is közel van a Dunához és mondta a főnököm hogy holnaptól számítsunk arra hogy néhányunkat befog majd osztani homokzsák pakolásra, mert a telephelyet is védeni kell valahogy és mondta ha azt akarjuk hogy tudjunk dolgozni akkor segítenünk kell, és mondta hogy beszervez minket önkénteseknek a környéken ahol tudnánk pakolni. Nekem meg mondta hogy ad egy kis teher autót aztán az én feladatom a homok szállítás lesz. Mondom nagyon baró, de ez van. Dolgozni kell, élni kell, a pénz is kell. Szóval túlóra hegyekre számítok mert a rendes munkát is csinálni kell aztán segíthetek is vagy lapátolni vagy szállítani.

2013. jún. 5. 12:50
 4/20 anonim ***** válasza:
25%

"Ők a 6 óra helyett 10 órát dolgoztak kint, és egyszer engedték őket haza amikor sok önkéntes volt hogy ebédeljenek meg kicsit pihenjenek aztán mehettek vissza, éjszakára."

Ilyen nincs ! Ezt kéne megérteni a magyar embereknek, hogy van amire akkor sem kötelezhetnek, ha Orbán Viktor fejen állva ad rá utasítást! Ez a különbség a Nyugat és a Kelet között. Régen azt hittem, hogy mi egy átmenet vagyunk, de nem igaz. Egy német munkás ha letelt a szerződésben vállalt 8 óra munkaidő, ő ott ahol van, leteszi a szerszámot és megy haza. Ha fizetik a túlórát és már a következő héten a számlán van, akkor marad.

35 ezer forintért nem követelhetik, hogy 10 órába zsákot pakolj!

2013. jún. 5. 13:32
 5/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem jöhet el. Katasztrófahelyzetnél ha ellentmond vagy elhagyja a helyszínt úgy lecsukják mint a sicc. Majd akkor jöhet el ha küldik.
2013. jún. 5. 13:53
 6/20 anonim ***** válasza:
67%
Eljöhet, ha szereti a börtönt. Viszont onnan már nem fog tudni eljönni.
2013. jún. 5. 13:58
 7/20 anonim ***** válasza:
48%

"35 ezer forintért nem követelhetik, hogy 10 órába zsákot pakolj!"

Milyen 35 ezer forintért? Ezt hol írja? Én nem találom.

2013. jún. 5. 13:58
 8/20 anonim ***** válasza:
48%
Mellékesen egy katasztrófahelyzetben arra is kötelezhetnének, hogy ingyen pakold és 12 órában. Tehát ha még fizetést is kap az csak ajándék.
2013. jún. 5. 13:59
 9/20 anonim ***** válasza:
46%

"Milyen 35 ezer forintért? Ezt hol írja? Én nem találom."

Egy közmunkás 6 órában ennyit keres.

Mellesleg majd ha rendkívüli állapotot (katasztrófahelyzetet) hirdetnek, akkor kötelezhetik, hogy ingyen ott dolgozzon. Addig nem.

2013. jún. 5. 14:12
 10/20 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz elrendelni.
2013. jún. 5. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!