Munka rendem a következő 2 nap reggel 7:00 este 19:00 azután két nap 19:00-7:00 ig utána 2 nap pihenő a munka szerzödésen heti 40 óra munka idő szerepel ez menyire rugja fel a munka törvény könyvet és mit tudok tenni ha igy foglalkoztatnak?
"és mit lehet ez ellen tenni mivel tudom majd bizonyitani, meg mi a menete stb..."
Azt hogy nem mész be. Egyszer velem is próbáltak hasonlót eljátszani. Tizenkét óráztam éjjel még hétvégéken is és mikor kértem, hogy egy adott vasárnapra ne osszanak be, ők csakazértis. Én meg csakazértsem mentem be, viszont mérgemben már utána való héten sem egész végig. A poén az volt az egészben, hogy egy az addig "ellehetmenni van helyetted száz jelenkező" mentalitású főnökasszonyom egész nap hívogatott napokon át. És most idézem magam a telefonba szószerint:
"Te ki a kvrva anyád vagy, hogy engem folyamatosan hívogatsz? Nem fogod fel, hogy ha fejtetőre állsz sem fogok bemenni?"
És ha hiszed ha nem, de még így is egy hétbe került kiharcolnom, hogy végre felmondjanak. Szóval annyira nem kell azért megijedni, a szájuk gyakran nagy, de ha arról van szó, hogy elveszítenek egy éhbéres rabszolgát akkor azért ők is tisztában vannak vele, hogy irtó nehezen fognak újat találni, mert azért valljuk be a munkavállalásnál vannak kényelmesebb megélhetési források.
"jó jó de én mint törvény követő állam polgár mit tehetek ez ellen"
Nagyjából ennyit. Vagy felmondasz, vagy a sarkadra állsz és kiköveteled magadnak amit el akarsz érni. Vagy van egy harmadik lehetőség: Beletörődsz, hogy szopatnak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!