Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Éles lőfegyveres kérdések?

Éles lőfegyveres kérdések?

Figyelt kérdés
Mi kell ahhoz, hogy valaki éles lőfegyvert tarthasson? Lehet-e engedéllyel éles gépkarabélyt tartani? Éles fegyverzettel rendelkező járműre (gondolok pl hadijátékokon lévőkre amik nem ilyen rossz pirotechnikai megoldásokkal lövöldöznek) van valami engedély? Melyik országokban lehet éles gépkarabélyt, éles fegyverzettel rendelkező járműveket (pl tank) tartani?

2013. máj. 26. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Az USA-ban lehet vagy háborús övezetekben!
2013. máj. 26. 18:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Most őszintén,a 4 kérdésed közűl melyikre válaszoljak?
2013. máj. 26. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:

"Mi kell ahhoz, hogy valaki éles lőfegyvert tarthasson?"

Engedély.

"Lehet-e engedéllyel éles gépkarabélyt tartani?"

Nem.

"Éles fegyverzettel rendelkező járműre (gondolok pl hadijátékokon lévőkre amik nem ilyen rossz pirotechnikai megoldásokkal lövöldöznek) van valami engedély?"

Nincs.

"Melyik országokban lehet éles gépkarabélyt, éles fegyverzettel rendelkező járműveket (pl tank) tartani?"

Egyikben sem.

2013. máj. 26. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Gondolom ott ahol engedéllyel atombombát, biológiai fegyvert és ideggázt is tarthatsz. Szólj, ha megtaláltad.
2013. máj. 26. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:

"Mi kell ahhoz, hogy valaki éles lőfegyvert tarthasson?"

Kell hozzá fegyvertartási engedély (amihez le kell tenni egy vizsgát meg pár orvosi/pszihológiai tesztet), ha vadászfegyvert akkor valami vadászati vizsgát kell tenni, ami előtt azt hiszem mostmár kötelező tanfolyamon is részt venni, ha nem vadászfegyver, akkor viszont kell lövészklub tagság, évente igazoltan el kell menni valamennyi versenyre, meg kell lőni egy nem tudom milyen szintet, majd vásárlás előtt kell szerezni egy fegyvervásárlási engedélyt is. Ha jól tudom, vadászként még kötelezően páncélszekrényt is kell venni, ha otthon akarod tartani a fegyvered, ha pedig sportlövés vagy, akkor csak a klubb épületében elzárva lehet tartani őket, kivéve persze ha éppen szálítod valahova (bár lehet, hogy utóbbi nem érvényes és mégis hazaviheted, csak volt valami ilyen terv is).

Fegyver nélkül olyan 50-100 ezer forintba kerülnek az engedélyek meg a vizsgák.

Legalábbis én így tudom, bár nekem nincs engedélyem.

"Lehet-e engedéllyel éles gépkarabélyt tartani?"

Magyarországon úgy tudom nem, bár úgy hallottam, hogy néhány szituációs versenyzőnek mégis csak van rá engedélye. (legalábbis félautómata változatra)

"hadijátékokon lévőkre amik nem ilyen rossz pirotechnikai megoldásokkal lövöldöznek"

Abszolút nem. Hadrendből kivont harckocsikat lehet venni ugyan, de csak teljes mértékben hatástalanított fegyverzettel.

"Melyik országokban lehet éles gépkarabélyt ... tartani?"

Attól függ, hogy teljesen automata-e. Ha igen, akkor csak néhány országban, például Svájcban, de a teljesen automata változatot ott is csak akkor tarthatsz otthon, ha tartalékos sorkatona vagy. Az USA -ban sem lehet már ilyenekte újonnan vásárolni, ha jól tudom, csak a korábban eladottak maradhattak az embereknél (bár ez is lehet pár millió darab).

Félautomata változatot (tulajdonképpen a legtöbb gépkarabélynak van ilyenné alakított változata) elég sok helyen lehet engedéllyel otthon tartani, péládul szlovákiában is.

Valódi harcjárművet lehet az USA -ban tartani azt hiszem, de csak régebbieket, amik nem jelentetnek komoly veszélyt mondjuk a hadseregre.

2013. máj. 26. 23:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Van Arizonaban minden evben ketszer egy esemeny, amire nemcsak az orszag, hanem a vilag minden tajarol erkeznek emberek. Gondolom a kulfoldiek nem hozhatjak magukkal a fegyvereiket, de az orszagon belul, mas allamokbol az emberek mindenfele lovoldozesre alkalmas eszkozt elhoznak es harom napon keresztul mast sem csinalnak, csak lonek vele.

Van, aki a regi tankjat hozza el es bemutato loveseket is tart vele; szoval a rovid valaszom igen, lehet mindenfele jarmuveket is tartani az USAban. Nem kerdeztem milyen engedelye volt hozza, valami biztos.

Amugy itt a link:

[link]

2013. máj. 30. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!