Zártkertben (gyümölcsös) lehet állatot tartani?
Figyelt kérdés
Ezek a legolcsóbbak, arányosan. Én díszmadaraknak szeretném, mert itt már nincs helyünk. Azok 1000 m2-esek, és 250.000 Ft-ért már lehet kapni. És 30% beépíthető.2013. máj. 24. 10:25
1/9 A kérdező kommentje:
Hát most nézem, csak 3 % beépíthető. Hmm, nekem mindegy ugyan, mert a körbe kerítés lenne ami tartós építmény lenne, a többi úgymond bontható, vasoszlopok leverve, kifeszítve rá a drót. Csak ezt hol tudják egyáltalán megmondani, hogy lehet-e tartani? Lovat tartanak, mert azt már láttunk, ebből gondolom, hogy dísztyúkokkal, díszfácánokkal, díszrécékkel senkinek nem lesz baja, páva meg nem lesz, mert túl hangos. :) Azt én se szeretem. Egy kutat fúratni 20.000 Ft, de még az lehet van is, egyedül az áramot nem tudom mennyi lenne bevinni, bár ami ott lesz, azt elviszi egy kis aggregátor is.
2013. máj. 24. 12:40
2/9 anonim válasza:
Ha területen nincs állattartási tilalom akkor lehet...
3/9 anonim válasza:
Az Önkormányzatnál kell megkérdezni. De kétlem, hogy 20.000.- Ft-ért fúrnak neked kutat. Ha jól tudom, már ahhoz is kell engedély.
4/9 A kérdező kommentje:
Kell(ene) :D
Nem mélyen van a víz, folyóparton van. Azt a pár métert megcsinálják 20.000-ből. Szomszédnak 3 éve 27m-est 27.000-ért csinálták. Itt 1000 Ft/méter a tarifa, nekünk 16 éve fúrták, de már nem emlékszem mennyiért. Nagyanyáméknak 5 vagy 6 éve, 34 méterest 40.000-ért, de nekik van valami dupla szivattyúnak hely, meg vastagabb cső.
2013. máj. 24. 22:24
5/9 A kérdező kommentje:
De most kaptam az e-mailt, ásott kút van rajta. Nekünk az is elég, itt a városba is van olyan, ahol ásott kútból itatják a jószágot. 6 éve van bent a szennyvíz, azóta jók a kútvizek, van olyan, aki iszik is belőle... Mert milyen drága már a víz... Az a baj, hogy ott kint nincs kint a vezetékes víz, de a szennyvíz kint van, mert arra kapott állami támogatást. Elvitték volna a vizet is, de mindenkinek fizetni kellett volna 5.000 Ft-ot, és a fele tulaj bevágta a hisztit, hogy utána meg még lekötés is 100.000 ezer, stb. Annyi nem folyt volna össze nekik, hogy akkor már lassan a 250.000 Ft-os telkük 2,5 milliót ér, mert belterületté nyilvánítják. Áram jelenleg is bent van, a gáz meg felesleges, szinte mindenkinek van annyi fahulladék, amivel tüzelhet egész télen. Nem tudom, máshol hogy olyan drágák a kutak, most néztem meg az árakat, és tényleg 6.000 Ft métere, itt 1.000-ért megcsinálják, persze papírok nélkül.
2013. máj. 24. 22:49
6/9 anonim válasza:
Nagyon jó a terved, de azért figyelj oda a ragadozókra. A róka még hagyján, mert ha minden oldalról (Felül is) drótháló védi a madaraidat, az nem fér hozzájuk, de a nyest, görény, esetleg a takarmányra érkező vaddisznó igen.
7/9 A kérdező kommentje:
Most találtunk egyet 80.000 Ft-ért, fúrott kúttal, kis épülettel. Annyi, hogy kicsit bentébb van, 2 düllővel, kb fél km-rel.
2013. jún. 4. 16:01
8/9 anonim válasza:
Gratula. De ha épület is van rajta, valószínűleg kihasználták a 3%-ot, és te már nem építhetsz voliert. Legalábbis legálisan. Egy öreg, ócska pótkocsi nem megoldás? Azért aztán nem rancoghatnak a hatóságok.
9/9 A kérdező kommentje:
A volier nem számít bele a beépítettségbe, mert úgymond mozdítható. Nem akarom direkt túl stabilra, hogy ha kell, el lehessen vinni. 10x10x30-as betonba öntjük az oszlopot, erre jön a háló, ami föld alatt megy 20 cm-rel, feszítővel kihúzva. 2 m-es hálóval 180-as magassággal könnyen elférünk benne, tudnak repkedni is, minden keccbe megy egy-egy féleresz, 3 oldalról teljesen, 4. oldalról félig zárt. Kapnak önitatót, etetni meg úgy is járok majd ki minden nap, nincs messze, biciklivel normál tempóba 20 perc oda-20 vissza, annyi mozgás bőven rámfér. :) Hamarosan átadják a bicikliutat is, azon kényelmesebb lesz, nem kell se mellény, se a kocsiktól tartani. Hogy mennyire fogja megérni, egyáltalán az árát meghozza-e azt nem tudom, de eléggé bele vagyok esve a hobbimba. A fák biztos meghozzák, akikkel beszéltünk ismerősök, mind azt mondja, hogy 1 év alatt csak a pálinkából össze lehet szedi az árát. Csak a kisebbséggel van baj, hogy lakik ott pár család, bár eddig ,,csak" a gyümölcsöt lopták. De már raktak fel kamerákat is, meg egy szép nagy kutya megoldja a dolgokat.
2013. jún. 4. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!