Lehetek kettős állampolgár? Német-Magyar
Hallo Ace,
"akkor én dédfater miatt lehet még német állampolgárságot meg szerezhetném?"
--------------
Nem, csak a harmadik generációig visszafelé lehet esélyed rá. Szóval a nagyapádig. Egy generációt késtél az ötlettel. Sorry...:(
10#,
Ez az általános, ez nem változott meg. Azt viszont embere válogatja, hogy per pillanat ez a kérdés hogy áll a magyarokkal. Nem tartom ördögtöl valónak, hogy amióta Magyarországon létezik a kettös állampolgárság, hogy ez németországgal is lehetséges. Én egy srácot ismerek, itt akinek tavalyelött még le kellett adni a Magyar állampolgárságot.
Még valami Ace-nek:
Apukád viszont kérhetné a német állampolgárságot...utána meg te is!....:) Bocs, hogy ez nem jutott elöbb az eszembe, de talán még nem késö...:)
hello sziasztok,
nekem a nagyapám, nagyanyám németajkúak (svábok) voltak, itt éltek Mo-n egy sváb településen, de németül beszéltek, megúszták anno a kitelepítést... apukám is itt született, de még német iskolába járt, viszont ő már beszélte a magyart is... az ő jogukon vajon meg lehetne kérni a német állampolgárságot?
sajnos mindnyájan elhúnytak már...=(
Ez már nem lehetséges, a német ösök miatti kitelepülés lehetöségét már megszüntették, ezelött néhány évvel, erre hivatkozva nem adnak többé állampolgárságot.
De amikor érvényben volt, akkor is csak nagyszülö jöhetett szóba és csak akkor, ha a kitelepülök beszélték a németet.
Érdeklődöm nagymamám sváb német, dédi német katona volt hogyan lehetetek német-magyar kettős állampolgár?
Köszönettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!