Ha valaki elkövet egy kisebb súlyú bűncselekményt, a rendőrök beviszik és úgy megverik, hogy megsérül, akkor hol lehet feljelenteni a verő rendőröket?
Mert volt már olyan,hogy valaki elcsent egy kerékpárt és a rendőrök úgy megverték,hogy vérzett a srác.
Én nem vagyok lopós,de ha én így járnék és megvernének,én feljelenteném őket,mert nem a rendőr dolga olyankor veréssel büntetni a bűnöst,hanem neki csak előállítani,elfogni ,bíróságnak vádemeléssel küldeni az ügyet és majd a tettéért úgyis kiszab a bíróság valami büntetést,tehát nem marad a bűnös bűntetlenül.
Az ilyet hol lehet jelenteni?
Csupán csak azért tettem fel ezt a kérdést,hogy megtudjam,hogy a rendőröket hol szokták feljelenteni.
Érdekes, én pont olyan emberekkel találkozok, akik istenítik a 15 évvel ezelőtti időszakot, és szerintük kár, hogy most a rendőrt fel lehet jelenteni.
Ezek az emberek általában a sértettek, és a normális dolgozó becsületes emberek.
Aztán hallottam már olyanról, hogy 1-2 pofon után ismeri csak el az elkövetést, vagy az után mondja meg, hogy hol a lopott cucc.
Természetesen ilyet nem tehetnek a rendőrök. A terheltnek is vannak jogai, így az alapvető emberi jogok megilletik. Ilyenkor az ügyészség, vagy a katonai ügyészséghez kell fordulni, mivel ők látják el a törvényességi felügyeletet az ügy felett. Azonban a rendőrök csak úgypoénból nem szoktak megverni senkit. (bár most volt egy ilyen eset sajnos!) Általában az van, hogy elkapják az illetőt, az visszapofázik, ordibál, megpróbál kárt tenni a rendőrökben stb. ilyenkor van, hogy elfajulnak a dolgok. Nézz meg bármilyen rendőri elfogást, nagyon ritkán van az, hogy (hacsak nem három 120 kilós kommandós ül a hátán az illetőnek), hogy együttműködik. Én több olyan esetről tudok, hogy megpróbált késsel leszúrni a rendőrt, vagy szidta az anyjukat a rendőröknek, sőt egyszer (ezt láttam) úgy küldte el az egyik jómadár az ügyészt az apja f.szára, hogy az csak nézett nyitott szájjal...
Szóval röviden: ehhez a rendőröknek nincs joguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!