Ha nem bírom fizetni a gyerektartást, bűncselekményt követek el?
Figyelt kérdés
3 hónapja nincs munkám és így 2 hónappal el vagyok maradva a gyermektartási díjjal két 18 évesnél idősebb gyermek után, akiknek még nincs szakmájuk. Sajnos nemrég elítéltek és felfüggesztett börtönbüntetést kaptam. Ha bűncselekményt követek el, akkor lecsuknak.2013. ápr. 21. 12:04
1/14 anonim válasza:
tudtommal a gyerektartást a fizetésből számolják. ergó ha nincs fizetésed, akkor jogos, hogy nincs miből fizetni. De lehet ezt be kéne jelentened hivatalban vagy hol.
2/14 A kérdező kommentje:
Ha bejelentem, akkor sem tudom fizetni, tehát ez nem vigasz.
2013. ápr. 21. 12:07
3/14 anonim válasza:
igen, bűncselekmény, viszont ez nem hinném, hogy befolyásolja a felfüggesztettedet. ez nem az a kategória, ami befolyásolná, és ezek szerint nem azért nem fizetsz, mert nem akarsz.
4/14 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudtam, hogy bűncselekmény, ezért most kapkodok, hogy találjak munkát, de egyelőre eddig nem találtam.
2013. ápr. 21. 12:22
5/14 anonim válasza:
Bűncselekmény, ha önhibádból nem fizeted. Ez itt nyilván nem az.
6/14 anonim válasza:
De az. bármilyen nemfizetés az, tök mindegy, kinek a hibájából, de ha azért nem, mert nincs egyáltalán egy fillére sem, akkor másképp súlyozzák.
7/14 anonim válasza:
"196. § (1)488 Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Önhibájából.
8/14 A kérdező kommentje:
Mellesleg, ha lecsuknak, akkor végképp nem tudom, hogy miből fogom fizetni.
2013. ápr. 21. 13:22
9/14 anonim válasza:
A gyerektartást nem 18 éves korig kell csak fizetni?
10/14 anonim válasza:
A férjem önhibájából nem fizette a gyerekei után (elvált, ott maradt két gyerek), nem volt munkája, én tartottam el, és mégis bűncselekmény volt. Úgyhogy pont leszarják a jogszabályt. Egyébként felfüggesztettet kapott ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!