Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem bírom fizetni a gyerekt...

Ha nem bírom fizetni a gyerektartást, bűncselekményt követek el?

Figyelt kérdés
3 hónapja nincs munkám és így 2 hónappal el vagyok maradva a gyermektartási díjjal két 18 évesnél idősebb gyermek után, akiknek még nincs szakmájuk. Sajnos nemrég elítéltek és felfüggesztett börtönbüntetést kaptam. Ha bűncselekményt követek el, akkor lecsuknak.
2013. ápr. 21. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Szegény gyerekek.. én sosem tudom megérteni, hogy a szülő miért vállal gyereket, ha nem tudja normálisan ellátni, felnevelni. Arra gondoltál már, hogy mit fognak enni? Nekem is ugyanilyen s*ggfej az apám, nem fizet utánam semmit, holott tanuló vagyok. Kb éhen is halhatunk, az nem számít.. kedves szülők
2013. ápr. 22. 16:48
 12/14 A kérdező kommentje:
Én fizettem egész idáig, amíg tudtam. Most vagyok olyan helyzetben, hogy nem tudom fizetni.
2013. ápr. 22. 17:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nincs munka, nincs pénz. Miből fizessen? Raboljon? Az ország néhány vidékén egyáltalán nincs munka!
2013. ápr. 22. 17:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nincs munkád és egyéb bevételi forrásod se, és még te is nehezen élsz meg, viszont bizonyítottan keresel munkát, akkor nem állapítható meg az önhiba, tehát nem vagy büntethető, mert nem követtél el bűncselekményt.

Viszont láttam már olyan embert, akinek nem volt bejelentett munkahelye, de vígan eléldegélt valahogy az éppen aktuális partnerével (feleség, élettárs, nem tudom), még külföldi utazásokra is tellett, amiknek fényképeit vígan osztogatta meg a FB-on.

2013. ápr. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!