Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a teendő, ha van egy...

Mi a teendő, ha van egy földterületünk szántó besorolásban, ~0,8 Ha, amit a szomszéd beültetett fákkal? Mi azokat a fákat kivághatjuk? Nem tartunk igényt a területre, de megvásárolni sem hajlandó.

Figyelt kérdés
Jelképes, 50.000 Ft-ot akar adni érte. Az ára pedig minimum 400.000 Ft. 12 éve került a nevünkre, tehát lassan elbirtokolhatja. Ez ellen akarunk tenni, de nem tudom mit tudnánk. Ügyvéd írt papírt neki, amit nem vett át. Beszéltünk vele, és elmondta, hogy ő kérhet valami művelési költséget. Megpróbáltunk értelmesen beszélni vele, hogy ha nem kell neki, év végére takarítsa ki, de ő akkor sem. Azzal jön, hogy ő művelési költséget kérhet. Mondtuk, hogy vegye meg, azt mondta ad érte 50.000 Ft-ot. Mondtuk, hogy az nagyon kevés, ő meg egy nagyon jól menő vállalkozó. 500.000 Ft-ot mondtunk, hogy annyiértviheti, megyünk az ügyvédhez. Faképnél hagyott minket. Tanácstalanok vagyunk, ügyvéd sem tud nagyon segíteni. Ott tartunk, hogy kivágjuk az összes fát, bizonyítéknak ott lesznek a levelek, hogy mi próbáltuk felvenni a kapcsolatot. Földhivatalnál sem tudtak, akartak segíteni. Mit javasoltok?
2013. máj. 14. 19:14
 1/4 Pannónia Oroszlánja ***** válasza:

Műveljétek. Ültessetek ide-oda egy egy fát, pl. almát vagy hasonlót. Nem kell sűrűn, csak valami hálózatban. Arra már ráfoghatjátok, hogy műveltétek. Őt pedig senki nem kérte, hogy dolgozzon a ti földeteken.

Szerintem nem kérhet művelési költséget. X év után ugyan elbirtokolhatja, de ha nem engedtétek neki a művelést, akkor pénzt sem kérhet szerintem.

Mndenesetre csináljatok valami művelés-félét, és szerintem ezzel az az X év is lesztornózódik. Vagy keressetek másik vevőt.

2013. máj. 14. 19:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Szántó, így nem lehet bele fákat ültetni, meg elég rossz környéken is van. Sok a cigány, tehát nagyon művelni nem tudjuk, meg 100 km-re van tőlünk. Lucernával akartuk bevetni, levágnák, bebáláznák és azt nem kéne vennünk, mert amúgy jószágozunk, csak itt meg nincs földünk.

Nekünk most megérné kivágni ugyan a fákat, ha nem kérhet érte semmit. Gondolom hivatalos felszólítás után birtokba vehetnénk. Az egész be van ültetve, most néztem google térképen, még egy út sincs benne. Amúgy nyárfa, sok haszon nem lenne belőle, pár évi tűzrevalónk.

2013. máj. 14. 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:
A nyárfát ő raklapnak fogja eladni. Kérjetek birtokvédelmet a jegyzőtől! Így nem tudja elbirtokolni. Egy fillért se fizessetek neki!
2013. máj. 15. 22:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Tévedés ne essék, mert a földhivatal regisztráló, közhiteles nyilvántartásokat vezető szerv és a rendelkezésre álló okiratok alapján dönt, nem pedig jogi/ügyvédi iroda. Véleményem szerint keressetek másik ügyvédet, aki biztosan talál +oldást a problémátokra.
2013. máj. 16. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!