Mi a teendő, ha van egy földterületünk szántó besorolásban, ~0,8 Ha, amit a szomszéd beültetett fákkal? Mi azokat a fákat kivághatjuk? Nem tartunk igényt a területre, de megvásárolni sem hajlandó.
Műveljétek. Ültessetek ide-oda egy egy fát, pl. almát vagy hasonlót. Nem kell sűrűn, csak valami hálózatban. Arra már ráfoghatjátok, hogy műveltétek. Őt pedig senki nem kérte, hogy dolgozzon a ti földeteken.
Szerintem nem kérhet művelési költséget. X év után ugyan elbirtokolhatja, de ha nem engedtétek neki a művelést, akkor pénzt sem kérhet szerintem.
Mndenesetre csináljatok valami művelés-félét, és szerintem ezzel az az X év is lesztornózódik. Vagy keressetek másik vevőt.
Szántó, így nem lehet bele fákat ültetni, meg elég rossz környéken is van. Sok a cigány, tehát nagyon művelni nem tudjuk, meg 100 km-re van tőlünk. Lucernával akartuk bevetni, levágnák, bebáláznák és azt nem kéne vennünk, mert amúgy jószágozunk, csak itt meg nincs földünk.
Nekünk most megérné kivágni ugyan a fákat, ha nem kérhet érte semmit. Gondolom hivatalos felszólítás után birtokba vehetnénk. Az egész be van ültetve, most néztem google térképen, még egy út sincs benne. Amúgy nyárfa, sok haszon nem lenne belőle, pár évi tűzrevalónk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!