Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hova fordulhatok ha jogtalanul...

Hova fordulhatok ha jogtalanul kiraktak az utcára? és most ide -oda paszolgatják a labdát. Mi a tehendő?

Figyelt kérdés
2009. okt. 1. 05:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Ki rakott ki, milyen jogcímen és honnan.

Miért érzed jogtalannak?

A fenti kérdések ha válasz nélkül maradnak, nem igazán lesz az eredeti kérdésre sem válasz...

2009. okt. 1. 09:31
 2/8 A kérdező kommentje:
a másik tulajdonos ,mert hogy papiron megváltotta a részemet csak hogy a pénzemet sem hajlando kifizetni csak akkor ha nullásra teszem az egészingatlant pedig nekem 1/4 részem volt csak ö meg évek hosszu során nem fizetett semmit mind ahogy most sem akar!!!!
2009. okt. 1. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor fussunk neki még egyszer:

Van egy ingatlan, amelyben 1/4 részt tulajdonos vagy. A másik tulajdonos hivatalosan (papíron) megváltotta a te tulajdoni részed, azaz közösen aláírtátok, hogy ő kifizetett téged, de ő valójában nem fizetett ki. Tehát az ingatlan most már az ő kizárólagos nevén van, és így tett ki az utcára?

2009. okt. 1. 10:18
 4/8 A kérdező kommentje:
nem. volt egy birosági itélet abban azt hozták meg hogy meg kapja a részem ha a megváltásiárat amit a biroság meg itélt kifizeti ,csak hogy nem igy történt és a végrehajtoval ki rakatot az utcára mondván én nem tartottam magam az itélethez ( amugy nekem a pénz után 90.napom lett volna a kiköltözésre) igy most sem házam sem pénzem! albérletben vagyok egy kis gyerekkel !
2009. okt. 1. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:
mit tegyek hiszen miatta már anyagi csödbe kerültem és ez már kétéve tart akkor még lett volna esélyem házat venni de most !
2009. okt. 1. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a végrehajó jogtalanul tesz ki akkor végrehajtási kifogást lehet előterjeszteni és a bíróság dönt tényleg jogtalan volt-e, de erre asszem 8 nap van előterjeszteni. Egyébként indíthatsz pert a végrehajtás megszünetetése ellen is.

Ja és a földhivatal csak akkor jegyzi át a tul. jogot, ha bemutatja a papírt, hogy kifizette a részed, addig te ugyanolyan tulajdonos vagy, a közös tulajdon a bejegyzéssel szűnik meg nem az ítélettel. De te is mehetsz végrehajtóhoz a pénzedért és az rárakja a házra a végrehajtási jogot, ha máshogy nem lehet behajtani.

2009. okt. 1. 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:

a "nép ügyvédje" (ez egy szolgáltatás) tud neked esetleg tanácsot adni, segíteni

(szakmai tanácsot!)

[link]

vagy "igazi" ügyvédhez kellene fordulni

pénzbe kerül, de jobb, mintha utcára tesznek

hosszú távon megéri

www.jogiforum.hu/forum

2009. okt. 1. 19:57
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a segitségeteket .
2009. okt. 2. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!