Milyen jogon követeli vissza tőlem a tévesem megállapított ösztöndíjamat az egyetem?
Nem akarom részletezni, röviden: Fellebbezésem (ugyanis tévesen azt hittem hogy jár még több) után derült ki, hogy mégsem vagyok jogosult ösztöndíjra, mire nem hogy törölték a hátra lévő összegeket, de a korábbiakat is vissza akarják fizettetni. Rosszul lett ugyanis megállapítva a pontom, amire fellebbeztem, mert járt volna még, csak közben kiderült, hogy ha kérem azt a pontot, akkor amit korábban (indokolatlanul) megadtak, az már nem fog járni, csak ezt burkoltan írták le, így belementem.
Nem vitatom, hogy a hátralévő nem fizetik ki, de az ő tévedésük árát nem szeretném visszafizetni.
Tehetek-e még ellene valamit? Elvileg már csak bírósági valami lehet a választás. Lenne-e esélyem?
ha a munkahelyeden a fizetésedet kétszer utalják véletlenül, azt is vissza kell utalnod, mert nem Téged illet
ez törvény, a jog előírja
hiába mész ezzel bíróságra
ami nem a Tiéd, azzal nem gazdálkodhatsz
kérj esetleg részletfizetést, de ennél többet nem tehetsz
Amit eddig írtak az rendben van.
Legfeljebb az árnyalja, hogy innen ülve nem derül ki, mi az amit burkoltan írtak, és mi az ami járt volna (vagy nem), ha nem fellebbezel.
Ha nem akarod részletezni, akkor meg kérj tanácsot ügyvédtől.
Korábban a javadra tévedtek, és teljesen véletlenül, egy másik ügy kapcsán most rájöttek. Szerintem nincs ebben semmi jogellenes.
Simán megszívtad, mint amikor a tanárhoz mész pontokért reklamálni, és kiderül, hogy még annyit sem érne a dolgozatod. Neked kellett volna felmérned ezt a kockázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!