Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a sarló-kalapács tiltott...

Ha a sarló-kalapács tiltott jelkép, akkor miért hordja mégis egy csomó ember a ruháján?

Figyelt kérdés

Néhány példa: a választásokkor volt egy Kommunista Párt Debrecenben, és készítettek velük interjút, a Debrecen TV le is adta, egy teremben voltak, a falat padlótól plafonig beborított egy vörös lepel rajta akkora sarló-kalapáccsal mint a tesco embléma az áruház tetején. Mégis zokszó nélkül leadták a híradóban, mintha mi sem történt volna...

Voltam Sopronban a Volt fesztiválon, kapásból láttam 4-5 olyan srácot akik olyan lazán sétafikáltak sarló-kalapácsos pólóban mintha ez lenne a legnagyobb természetesség a világon.

Állok a zebrán, mellettem bácsikának tenyérnyi sarló-kalapács kitűző a zakóján...

Nem értem! Ha horogkereszttel közlekedne valaki, úgy legyújtanák mint a huzat, 10 percen belül már a kóterban lenne! Valaki elmagyarázná nekem??

2009. szept. 29. 13:10
1 2
 11/12 Mandy1408 ***** válasza:
55%

Ha tiltott a sarló-kalapács viselése, Ganxsta miért viselheti magára tetoválva? :D Valahogy soha nem hallottam ilyen esetet, hogy ezért megbüntettek volna valakit. Ellenben szerencsétlen sárga kereskedőt a horogkeresztes hajgumiért hogy megbüntették, holott eredetileg köze sincs Hitlerhez...

3-as... ülj le, egyes...

Abban egyet értünk, hogy nem szabad egy napon említeni a kettőt.

A nácizmus a legvadabb túlzások szerint is 11 millió áldozatot követelt, míg a kommunizmus 100 milliót. És ne feledjük, hogy mindig a győztesek írják a történelmet, úgyhogy az áldozatokat tekintve szerintem még ennél is nagyobb a különbség.

A nácik uralma pár évig tartott, míg a kommunizmus fél évszázadig.

A kommunizmusban egy kamu bejelentésre már vittek is el bárkit az Andrássy út 60-ba halálrakínozni...

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha nekem választanom kéne, hogy 5 perc haláltusa a gázkamrában, vagy sok-sok évtized tortúra Recsken vagy a Gulagon (általában semmiségért), gondolkodás nélkül az elsőt választanám.

És ha már magyarok vagyunk, vegyük észre, hogy ebben az országban a kommunisták sokkal nagyobb kárt okoztak, mint a nácik.

Kiírtották az arisztokráciát, válogatás nélkül (tehát nem csak a gonosz kizsákmányoló oligarchákat, hanem a tisztességes, dolgos embereket is, akik megdolgoztak a vagyonukért) mindenkit kisemmiztek. Ennek következtében (nyugattal ellentétben) itt már csak újgazdag hülyegyerekek vannak, akiknek baromira nem érdekük pl munkahelyet teremteni.

Munkája volt mindenkinek? Tévedés. MunkaHELYE volt mindenkinek. Kötelező jelleggel mindenkinek kellett hogy legyen, attól még senki nem csinált semmit sem, pénz mégis volt. De vajon honnan?? Csak nem kölcsönökből, amelyeket mai napig fizetünk?

A nők tömeges megerőszakolásáról nem is beszélve, amit a "felszabadító" ruszkik műveltek itt.

A végtelenségig lehetne még folytatni ezt.

Szóval népirtás, haláltáborok/kényszermunkatáborok, kínzás, emberkísérlet, erőszakos agymosás, az emberi méltóság sárba tiprása mindkét oldalon megvolt. Egyesek szerint a kommunisták ténykedése azért számottevőbb, mert több idejük volt rá... De tény, hogy eszközeikben (legalábbis itt) sokkal gyomorforgatóbb dolgokat műveltek, mint a nácik.

2014. máj. 21. 15:16
 12/12 vivie válasza:

"A kettőt nem szabad egy napon említeni,a horogkereszt egy olyan eszmének a jelképe ami lángba borította az egész világot,emberek 10 milliói haltak meg miatta mérhetetlen szenvedést okozva, A sarló és a kalapács pl.hazánkban mást jelent,a munkás-paraszti és cselédi sorsban tengődők millióinak jelentett felemelkedési lehetőséget,társadalmi osztályok emelkedtek fel,szegény emberek gyermekeinek nyílt meg a lehetőség a tanulásra,nekik már nem kellett cselédként szolgálni nagyságos uraméknál mint a szüleiknek.Házak milliói épültek,mindenki dolgozhatott."

HAHAHA. Bocsi hármas, de ezen jót nevettem. Tudod, az egész nézőpont kérdése. Lehet, hogy neked a sarló-kalapács itt Magyarországon ezt jelenti, de másoknak azt jelenti, hogy totalitárius diktatúra alatt vannak, ahol elnyomják őket és ha ellenkeznek kinyírják szépen. Persze egy idő után lágyult nálunk, de akkor is diktatúra. És az, hogy támogatja a munkásokat, az csak egy eszköz, hogy uralkodhassanak rajtuk és a kommunista pártot támogassák, és persze ne akarjanak többet. Gusztustalan.

Tudod a nácizmust is lehet ilyen pozitív szemmel nézni. Németország felvirágzott amikor a náci párt beindult az elején. Elkezdték gyártani a Volkswagent, tökre összeszedték magukat a németek, a munkanélkülieket segítették a nácik még mielőtt hatalomra kerültek, mert nagyon sok munkanélküli volt az akkori kormány alatt. Természetesen a nácizmus esetében is ez csak egy propaganda. Mint ahogy minden diktatúrában.

Ha nem a háborúra és a gyűlöletre fordították volna azt a sok energiát, Németország semmi idő alatt ismét olyan erős lett volna mint azelőtt, sőt még erősebb is gazdaságilag.

Mindkettő rengeteg ember halálával járt együtt.

Mindkettő ugyanolyan szörnyű. Csak azért, mert nincsenek pontos adatok és nem is lehet leellenőrizni, hogy pontosan hány hadifogoly és ellenálló halt meg szibériai táborokban, attól még megtörtént.

Mint ahogy az is megtörtént, hogy a tüntető tömegbe lőnek, majd bevonulnak, leölik a tüntetőket és kivégzik a miniszterelnököt. Igen, ilyen szép a kommunizmus.

Nézd meg Észak-Koreát. Csodálatos. Igazán. És az nem éppen akar lágyulni.

Kína már szintén nyitottabb lett legalábbis gazdaságilag, de nézd meg ezt: Tienanmen téri vérengzés, 1989. április 14.

Kb. mint a mi '56-unk. Diák tüntetőket öltek le a kommunista hatalmi erők. Csodálatos a kommunizmus. IGEN!!!

A nácizmus konkrét népeket akar kiirtani vagy legalábbis alsóbbrendűként dolgoztatni és a nemzeti értékeket megtartani.

A kommunizmus a nemzeti értékeket és vallást akarja sokszor elnyomni, a művészetet teljesen korlátozni és az embereket dolgoztatni, és az egységes maszlagot fenntartani.

Mindkettő mindent megtesz, hogy ezt fenntartsa. Undorító mindkettő és ha a horogkereszt be van tiltva, ajánlom is, hogy a sarló-kalapács is be legyen. Meg a CCCP-s pólók is.

Felháborítónak találom teljes mértékben, hogy abból divat lett. Undorító.

2015. szept. 29. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!