Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meztelen kertészkedés világnap...

Meztelen kertészkedés világnapja? Jogilag ez teljesen rendben van?

Figyelt kérdés

Tegnap olvastam, hogy Angliában megtartották a meztelen "kert-rendbetevés" világnapját, és aztán volt egy cikk arról, hogy a nudisták egyre több programot, sőt világnapot szerveznek.

Na de a magyar jogszabályok szerint nem ütközik semmibe az, ha valaki pl az elkerített, saját kertjében van meztelenül egész nap, viszont abba belátni kívülről, és az utcán elhaladók simán látnak mindent?

Vagy hogy van ez?

Főleg érdekelne, mert mi már veszekedtünk emiatt szomszéddal Balatonon, hogy ne napozzon már egész nap meztelenül a kertben mert gyerekek is vannak, de semmi eredménye, mert aztán még a kocsiért is kiment a ház elé, és úgy egy semmiben állt be vele a garázsba.

Jogilag ez nem ütközik semmibe?

Hiába az ő területe meg hiába zárt na de ha oda bárki belát az utcáról, akkor se számít? Ez nem közszeméremsértés?

Egyáltalán mi választja el a közszeméremsértést a nudizmustól? Mert tényleg egyre több dolgot csinálnak, nálunk is hallom, hogy szerveznek pl nudista erdei kirándulásokat, aztán csak úgy natúrban bele a természetbe. Ez is rendben van?

(Ha azt veszem alapul, hogy évente szervezik a "world naked bike ride" felvonulást is egy csomó városban, akkor rendben van persze, bár nem tudom, a magyar jog mit mond erről. Londonban, Barcelonában ugye egy egész napos program, hogy egy szál semmiben végigtekernek a városon, úgyhogy össze vagyok zavarodva)

2013. máj. 6. 06:09
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

+

na meg gondoljatok bele, hát a naked bike ride egészen fiatal (azaz akár 10-15 éves) résztvevőit is tök simán lekamerázták és fent vannak youtuben meg akárhol. Na most ezt is ellentmondásosnak látom, hát egy valódi kukkoló-paradicsom ezek szerint, na de valaki magyarázza már el, hogy ott meg miért járkál mindenki kamerával, fényképezőgéppel, és fotózgat is össze-vissza, csak éppen mégse érdekli a kutyát se. ez is akkor mi ???

(mondjuk az már csak az én meglátásom, hogy számomra elég vicces, ha valaki felháborodik, mert lefotózzák egy nudiparton, hiszen ha egyszer nudista, és egész nap mindent meztelenül csinál, akkor most meg mégis szégyenlős? na neee, komolyan semmit se értek ....)

2013. máj. 7. 08:01
 22/25 anonim ***** válasza:

A saját magán területén mindenki úgy öltözik ahogyan akar, ha neki úgy tetszik akkor teljesen meztelenül lehet egész nap, ez ellen nem tehetsz semmit.

Ha valakit lefényképeznek, vagy levideóznak azt is megtehetik, szerintem csak nyilvánosságra nem lehet hozni.

2013. máj. 7. 14:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Ez tényleg egy nagyon érdekes téma. Szerintem otthon az udvarában nyugodtan járkálhat, kertészkedhet valaki meztelenül.

Az ilyen utcai tömeges meztelenkedéshez valószimüleg kell valami hatósági engedély.

2013. máj. 7. 17:45
 24/25 A kérdező kommentje:
én is úgy gondolnám ahogy a 22-es, de aztán a hatóság se mindig ...
2013. máj. 8. 06:29
 25/25 anonim ***** válasza:

Én ma is egésznap meztelenül voltam az udvaron.

Holnap szeretném a fűvetnyirni ha az idő engedi( természetesen meztelenül )

2013. máj. 9. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!