Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyit érdemelnék én meg a...

Mennyit érdemelnék én meg a házból?

Figyelt kérdés

Válunk, a kérdésem lényege ez: Vettünk egy családi házat közös névre (1/2-1/2) x összegért, amibe a férjem szülei akkor adtak 7 millió Ft-ot. Deviza hitelünk volt, most eladtuk a házat, visszafizettük a hitelt és 7,5 millió Ft-ot kaptunk meg belőle. A férjem azt mondja, hogy ebből 250 000 az enyém, és mehetek, mert ő hozott 7 milliót. A hitelt természetesen közösen fizettük, közösen nélkülöztünk. Nagyon rosszul esik a hozzáállása, hiszen, ha nem fizettem volna én is a hitelt, akkor nem lenne meg most az a 7 millió sem. Rosszul gondolom? Nem követelek semmit, de rettenetesen kihasználva érzem magam. Nincs jogom hozzá?

2 közös gyermek van. A kapcsolat nem harmadik fél miatt ment tönkre, egyszerűen nem bírta ki a "próbát".

2013. máj. 2. 16:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem ez egy aránylag tiszta ügy, maradva a 3+3 millás példánál úgy néz ki, hogy a család egy befektetést eszközölt, ingatlanba fektettek, egyfelől a férj 7 millás magánvagyonát másfelől (páldául) 6 millát a közösből. A befektetés bukásnak bizonyult, az ingatlan ára csökkent, a hitelkamatok az egekben, stb, most maradt a (például) befektetett 13 millából 7,5 milla. Nyilvánvaló, hogy a veszteséget minden vagyonelemre (a magánra is meg a közösre is) arányosan kell leírni, és a maradékot arányosan megállapítani. Végigvive a példát, a vagyon 57,7%-a maradt meg ez esetben, (13 kontra 7,5) ergo a férjednek jár egyszer 4 039 ezer a magánvagyonból és 1 731 ezer a közösből, neked meg 1 731 ezer a közösből - a fenti PÉLDA szerint.

Más kérdés, hogy ha a férjed valahogy be tudja azt bizonyítani, hogy a szülei mégis kölcsönt adtak... akkor az ő számítása müxik.

2013. máj. 2. 17:33
 12/17 anonim ***** válasza:
#10, ld #11:)
2013. máj. 2. 17:35
 13/17 anonim ***** válasza:
Esetleg ha nem tudtok megegyezni akkor mi lenne ha a pénzből vennétek a gyerekek nevére egy kis lakást?
2013. máj. 2. 17:39
 14/17 anonim ***** válasza:
#13, gondolod, hogy a férjnek az a célja, hogy NULLA forinttal távozzon? Én nem látom életszerűnek...
2013. máj. 2. 17:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Beszélj egy ügyvéddel kérdező. Ha ilyen egyszerű matek lenne az egész, ahogy az ostoba férjed levezette, akkor a bankok nem gazdagodtak volna és az emberek nem szegényednének.
2013. máj. 2. 18:22
 16/17 anonim ***** válasza:

# 13/15

Aha amibe anyuka lakna a gyerekekkel, mert magyar bíróság szinte csak az anyának ítéli a gyereket, az apa meg mehetne albérletbe egy fillér nélkül. Ennyi erővel ott is hagyhatna mindent az anyának, pont ugyan az történne.

2013. máj. 2. 19:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy többet kell hogy kapj. ő úgymond kivenné vissza a "nettó" 7 millióját, te meg a semmire fizetted eddig a lakást? Biztos, hogy több pénzt kell kapjon, mint Te, de ez az arány nevetséges. Keress egy ügyvédet
2013. máj. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!