Ha egy ügyben a rendőrség már folytatott nyomozást és nem talált semmi törvénytelent, majd egy újabb feljelentés miatt már az ügyészségre kerül tovább az ügy, mennyi a valószínűsége, hogy az ügyészség is elutasítja a feljelentést?
A válsz egyszerű, vagy van bizonyíték és tudod bizonyítani vagy nincs és akkor nincs semmi. 3-4 hónapig járkáltok közösen meghalgatásokra és szembesítésekre.
Ha nincs bizonyítékod könnyen hamis vád is fennál amivel magad alatt vágod a fát.
Engem vádolnak ezekkel a "finomságokkal".
Természetesen nincs bizonyíték, hiszen az első feljelentést el is utasították. Amennyiben az ügyészség ezt is elutasítja milyen ellenlépéseken érdemes gondolkodni?
Becsületsértés megállapításához nem elég a becsület csorbítására alkalmas kifejezés használata, kell a nagy nyilvánosság is (szerintem).
Hamis vád elkövetése miatt a feljelentő ellen csak bizonyos esetekben lehet eljárást kezdeményezni, attól függ, hogy ellened a Büntetőeljárási törvény melyik pontja alapján szüntetik meg a nyomozást vagy utasítják el a feljelentést.
jah, még annyit, hogy ha már volt egy eljárás, abban az eljárásban elvileg nemcsak a feljelentett bűncselekményt kell vizsgálni, hanem az összes esetleg megvalósult közvádra üldözendő bűncselekményre ki kell terjednie a vizsgálatnak.
Elvileg a sikkasztásos feljelentés végén ott kellene lennie valami olyan megjegyzésnek, hogy egyéb, közvádra üldözendő cselekmény sem nyert megállapítást.
Valószínűtlennek tartom, hogy a csalás miatt elrendeljék a nyomozást, az az ő "szégyenük" lenne, illetve törvénytelen is valamilyen szinten, hogy az előző eljárásban erre nem fordítottak egyáltalán figyelmet.
előző válaszoló voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!