Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A főnököm sarokba akar szoríta...

A főnököm sarokba akar szorítani, mit tehetek ilyenkor? 30 napos felmondási idő kicsit másképp.

Figyelt kérdés
Április 19.i hatállyal beadtam a felmondásomat egy vendéglátó helyen, ahol november óta 4 órás munkaviszonyba vagyok bejelentve. A munkaidőm és a bérezésem teljesen eltér a szerződéstől, mivel havi kb. 230 órát dolgozom és órabérben vagyok fizetve. A főnököm azt követeli hogy a 30 napos felmondási időmet, ugyan úgy töltsem le,mint ahogy eddig dolgoztam. De ezt nem akarom. Azóta volt 3 munkanapom,mialatt és már 50 órát dolgoztam...
2013. ápr. 26. 12:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tudod is bizonyítani?
2013. ápr. 26. 12:42
 2/12 A kérdező kommentje:
én vezetek egy külön jelenléti ívet itthon,mert a melóhelyen nem írhatok rá többet mint hogy 4 órát dolgoztam.
2013. ápr. 26. 12:44
 3/12 A kérdező kommentje:
a főnököm nem igazán alku képes,de ennek ellenére pereskedés nélkül szeretnék kiszállni belőle
2013. ápr. 26. 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:

"én vezetek egy külön jelenléti ívet itthon"

Azzal nem sokra mész.

2013. ápr. 26. 13:12
 5/12 anonim ***** válasza:

És mi van akkor, ha azonnal hatállyal kilépsz?!...

Úgy tudom, ez manapság már nem jár hátránnyal a Munkavállalóra nézve!...

Tojd le a 30 napos felmondási időt, holnap már ne is menj be, oszt jónapot!...

Még azt is megteheted, hogy BETARTOD A SZERZŐDÉST, vagyis naponta csak 4 órát dolgozol!... :-))

A főnököd mit tud tenni?!...

Fegyelmit ad, mert nem 10 órát dolgozol naponta, hanem csak 4-et (amennyi a szerződésedben áll)?...

2013. ápr. 26. 13:13
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket!
2013. ápr. 26. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A szerzödés szerint dolgozd le a felmondási idöt - a fänäk nem tud semmit sem tenni ellened, mert az nem indok az azonnali kirúgásra, hogy annyit dolgozl, amennyi a szerzödésben van.

A fönök követelhet akármit, tenni nem tud semmit. Ehhez semmiféle pereskedés, birósági ügy nem jöhet szóba, mert semmi jogalapja sincs.

2013. ápr. 26. 13:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Az otthon vezetett jelenléti ív semmit nem ér, ez nem bizonyíték (azt irogatsz otthon, amit akarsz)...

Viszont ha a munkatársaid is bizonyítják, hogy a főnököd napi 8-10 órában dolgoztatja a munkásokat, miközben hivatalosan csak 4 órásra jelenti be őket, akkor a főnök komolyan megütheti a bokáját!!!...

De ehhez bizonyíték és tanúk kellenek...

Jó bizonyíték az is, ha van hangfelvételed, mikor a főnök arra ad utasítást, hogy 8-10 órát kell dolgoznod és ezért ő mennyit fog fizetni (zsebbe, feketén)...

Mondjuk egy évekig is eltartó pereskedés akkor éri meg, ha a főnököd nagyobb összeggel tartozik a munkádért...

2013. ápr. 26. 13:19
 9/12 anonim ***** válasza:
A főnököd fejtetőre is állhat. Ha ragaszkodik a felmondási időhöz, mindössze annyi fog történni, hogy még harminc napig fizetheti utánad a Tbt és az adót. Hahaha...
2013. ápr. 26. 15:27
 10/12 anonim ***** válasza:

"Az otthon vezetett jelenléti ív semmit nem ér, ez nem bizonyíték (azt irogatsz otthon, amit akarsz)... "

Bent is azt írogat amit akar, szóval ez nem kifogás. A tanúk meg az otthonit igazolják, így baromságot írtál.

2013. ápr. 26. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!