1 napos babám nem akar szopni! Mit csináljak?
Gratulálok a picihez:)
Nem kell aggódnod, mert ők ösztönösen tudják, hogy mire van szükségük. Gondolom, hogy kórházban vagytok, ott nyugodtan kérhetsz segítséget a nővérkéktől. Ha adott a cici, és nem fogadja el, akkor nem éhes:)
A csecsemősök segítenek biztosan. Császár miatt lehet kicsit nehezebben indul a belövelés ( mikor hirtelen bedurran a melled a 3. napon). Mindenesetre én nem jönnék ki úgy a kórházból a babával, hogy ne kérnék meg egy csecsemőst hogy a kézifejés rejtelmeibe vezessen be. Nagyon fontos sztem! Gratulálok a babádhoz.
Egy 4 és egy 6 hós baba anyuja :)
Így igaz, ahogy a 3-as válaszadó írta, nagyon fontos a kézi fejés.
Ill. két szoptatás között itasd vízzel, amennyit elfogad, nehogy kiszáradjon.
3 óránként azért próbáld meg cicire tenni, nem szabad sokáig hagyni, hogy ne szopizzon, a kiszáradás miatt.
Nem vagy tehetetlen, nagyon jól csinálod, hiszen már szopizott, csak a sárgaság miatt aluszékonyabbak ilyenkor a babák, kicsit noszogasd. :-)
Gratulálok!
És, nyugodj meg! A nyugalom kell, hogy legyen tej, és lesz is, hidd el!
Ha 3 óránként 10-10 percre ráteszed, vagy 2 óránként, azzal nem csinálsz rosszat, de vigyázz a cicikre, szopi után nyomogasd meg, hogy van-e benne tej, nehogy tényleg nagyon bedurranjon. Én nem fejtem a kórházban, hazajövetelkor órákat fejtem itthon, úgyhogy szerintem ellenőrizgesd, lesz ott tej!
Gratulálok neked! :)
Minden nyekkre kínáld meg a babádat cicivel, hátha elfogadja. Ha innentől sokat lesz mellen, akkor jó eséllyel hamar meg fog indulni a tejed is. (A császárosoknál általában azért indul be később, mert az első napon nem adják oda a babát az anyukának. :( )
Jó, ha mindkét melledre ráteszed egy alkalommal, váltogatva. Ha 20-20 percnél többet is bírsz, hagyd bátran magadon tovább is. De készülj rá, hogy a melled az első időkben érzékennyé válhat, pirosodhat, esetleg sebesedhet is. Ha így alakul, mindenképp ellenőrizd, hogy helyesen kap-e mellre, illetve hagyd megszáradni a bimbón az anyatejet, az gyógyítja.
Arra pedig ügyelj, hogy ha pótlást akarnak neki adni, akkor az lehetőleg a te tejed legyen és csak végső esetben tápszer. Illetve hogy ne üvegből adják neki, hanem kiskanállal, fecskendővel vagy pohárból. (A legjobb az lenne, ha te magad etetnéd, ha kell, így biztos lehetnél benne, miből és mennyit eszik.) - A mennyiséggel pedig vigyázni kell; csak annyit kapjon, amennyit nagyon muszáj.
Arra kellene törekedni, hogy minél többet legyen mellen és megtanuljon hatékonyan szopizni.
Ha segítség kell, bátran hívd a Ligásokat ill. a szaktanácsadókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!