Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet valamit tenni jogi úton...

Lehet valamit tenni jogi úton a napiszar.com oldal ellen?

Figyelt kérdés
Tudtommal ha készítek egy képet -függetlenül attól, hogy azt az interneten közzéteszem- engedélyt kell kérni tőlem a szerzői jogok értelmében a kép bármilyen felhasználására. A napiszarosok ezt nem teszik meg. Tehát a kérdés az lenne, hogy fel lehet-e őket jelenteni, be lehet-e őket perelni? Állítólag az oldal tartalma külföldi (Amerikai) szerverre van feltöltve - nem tudom ez mennyit nyom a latban. Napiszar rajongók válaszaira nem vagyok kíváncsi, ők ugyanolyan elmebetegek és beképzelt kretének mint az oldal szerkesztői.
2009. szept. 25. 00:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
81%

Igen micsoda genyaság, hogy egy búzásan pózoló fszkalaphoz odaírják, hogy a nap búzája:)

Nah melyik kategórába kerültél fel hm?:)

Nem Esztike vagy aki f.szt sz.pott?:) Mert pl nála volt ilyen kiírás, hogy photoshopozni lehetett.

2009. szept. 30. 10:17
 22/49 anonim válasza:
5%

LÉGY BOLDOG!

BESZŰNTETTÉK:-D

2009. okt. 7. 07:40
 23/49 anonim ***** válasza:
100%
őőő... nem szüntették be.
2009. okt. 10. 16:38
 24/49 anonim ***** válasza:
47%

A képükhez fűződő SZERZŐI jogokról nem mondtak le a képtulajdonosok, a közösségi portálok szabályzata nem is foglakozik szerzői jogokkal. A szerzői jog a képtulajdonosokat automatikusan megilleti, nem kell levédetni, bejegyeztetni semmit. Az a kitétel, hogy a myvip-et és az iwiw-et nem perelhetem, nem mentesíti a napiszart (a képekkel visszaélő harmadik személyt).

Ha kollektíven perelnének a sértettek, akkor anyagilag ellehetetlenülne a napiszar.

A napiszarnek tárhelyt biztosító SharkTech valószínűleg nem érdekelt abban, hogy falazzon a napszarnak, ha az tényleg képlopásból él. Az USA is tagja a berni Konvenciónak, ott sem megengedhető a szerzői jog megsértése. A kurucinfo nem képlopásból tartja fenn magát, de a napiszar igen. A kurucinfo csak szólásszabadságával élt, de a napiszar viszont ipari méretű lopást folytat.

Rendesen meg kell szervezni az érintettek kollektív jogi képviseletét. Én itt indulnék el:

[link]

2009. nov. 12. 08:47
 25/49 anonim válasza:
100%

Az a gond, hogy jogi úton kell gondolkodni.

Ha az emberek tudnának viselkedni, lenne legalább egy csöpp önkritikájuk akkor nem kerülnének fel annyian, persze ettől még lenne tartalom.

Ez ellen is lehetne tenni.

Ne bassz be olyan társaságban, akiket nem ismersz.

Ne hagyd magad fotózni olyan embernek, akiben nem bízol.

2009. nov. 19. 11:40
 26/49 anonim válasza:
19%
Igazad van, te csak egyszerűen szereted fontosnak érezni magad. Menj inkább és ajánld fel magad az éhező afrikaiaknak, azzal többet érsz.
2009. dec. 9. 04:23
 27/49 anonim válasza:
én például egyik közösségi oldalra sem teszek/tettem fel napiszar és társaira való képeket. de viszont volt pár barátom, akivel készítgettünk képeket egymásról, vagy egymásnak. mi van ezekkel? csak gondolnia kell eggyet, már felkerülsz az oldalra, és máris hülye k**va vagy, közben csak volt egy egészséges kapcsolatod, ami sz*rul végződött.
2009. dec. 17. 15:20
 28/49 anonim válasza:
72%
igen mégpedig ugy hogy leszeded a netröl a hülye képedett mert csak onnan szednek képet! Ha nemvennéd észre akkor csak emo.k cigók és nagyképű nyomik raknak ki magukról oylan képet ami felkerül a napiszarra!Ha kiraktad válald a következményét hülyegyerek
2010. febr. 10. 12:21
 29/49 anonim válasza:
100%
igaza van mindenkinek aki aztmondja hogy jól teszik vegyék már észre hogy nemmindent lehet kirakni a netre!
2010. febr. 10. 12:22
 30/49 A kérdező kommentje:
A 12:21-es válaszoló látszik, hogy olvassa a napiszart mert kb. azon az értelmi szinten lehet mint az ott jelenlévő kommentelők és a szerkesztők. NEM raktak ki engem a napiszarra. És NEM igaz, hogy csak kissebségieket és emokat meg stb...embereket raknak ki. Az utóbbi időben pusztán azért is került már fel oda kép, mert a képen szereplő illető kövér volt. Undorító amit csinálnak. Vannak olyan képek amelyek esetében egyetértek az illető "lejáratásával" de elég sokszor a jóízlés határait súrolja az oldal. Főleg a retardált kommentelők hozzászólásai. Értelmi szintetek meg van, ha olyan tökéletesek vagytok akkor nézegessétek magatokat a tükörben.
2010. febr. 11. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!