A jogalkotók nem tévesztették el a megfogalmazást? Többi lent:
"aki olyan, a közbiztonság, a közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, VAGY A KÖZBIZTONSÁG, KÖZREND FENNTARTÁSNAK LÁTSZATÁT KELTŐ TEVÉKENYSÉGET VÉGEZ, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
A nagybetűs részről mi a véleményetek?
# 12
De mi van, ha nem száll ki a kocsiból, úgy tesz mintha őrizné a rendet, de esze ágában sincs belebonyolódni.
Akkor csak "...LÁTSZATÁT KELTŐ TEVÉKENYSÉGET VÉGEZ" és ez a szöveg szerint 2 évvel is büntethető.
Szerinted mi a bűnmegelőzés, ha nem a járőrözés, és a közterületen való jelenlét?
Ez kizárólagos állami monopólium, amiért a rendőrség a felelős. Akinek pedig törvényileg felelőssége a közbizt. fenntartása az nem követheti el az általad nagybetűvel írtakat.
Értem én, hogy erőlködsz vele, de ez olyan mintha a vasutasra akarnám ráhúzni azt, mikor kiáll a peronra, ő is a munka látszatát kelti.
Lehet ez csűrni-csavarni, de nem érdemes.
Nekem úgy tűnik, hogy szégyellték beleírni, hogy a Magyar Gárdára Vonatkozik. Meg akkor nem lenne jogállami a tőrvény.
De, ha a tőrvény alkalmazásához szükséges ez a le nem írt információ, akkor mégsem jogállami.
Nem szégyellték. Egy törvényt úgy kell megfogalmazni, hogy bárki követi el a tiltott cselekményt, büntethető legyen. Ha beleírták volna a Magyar Gárdát, az egyszerűen átnevezi magát gárdamagyarnak és máris nem vonatkozik rá a szöveg.
Egyébként pedig ha a rendőrség csak a "látszatát kelti" az szankcionálandó, de nem emiatt, hanem azért, mert kijelölt feladatát nem végzi el, csak a látszatát kelti annak. Olyan, mint amikor valaki nem dolgozik, csak a látszatát kelti, de fizetést azért akar. Ne akarjon.
Nekem úgy tűnik, hogy szégyellték beleírni
Mutass már egy politikust,jogalkotót amelyik szégyell valamit,vagy ismeri ezt a kifejezést.
Minden törvényi szöveghez van magyarázat. Jó drága pénzért megveheted és akkor nem teszel fel ilyen hülye kérdést.
Tipikusan az ilyen gondolkodásmódúak miatt van ez a törvény.
"Ha az avasi lakótelepen nem sikerül fenntartani a kőzrendet, ott a rendőrfőnök elítélhető a nagybetűs rész szerint?"
Próbálj meg csak egy játszótéren rendet rakni egyedül. Mire elfordulsz a mögötted lévő gyerek azt csinál amit akar.
Egy marék rendőrrel nem lehet rendet rakni. Ha ennyire érdekel a közbiztonság - habár kétlem - menj el polgárőrködni és járőrözhetsz ott ahol laksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!